Protopopiatele din Mureș, donație de 250.000 de lei pentru spitale! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 666 Vizualizări

Protopopiatele din Mureș, donație de 250.000 de lei pentru spitale!

Suma alocată cultului ortodox pentru anul 2020 de către Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, respectiv 250.000 de lei, a fost redistribuită, la solicitarea preoţilor din cele cinci protopopiate, către spitale care îngrijesc pacienţi infectaţi cu Covid-19 în vederea susţinerii luptei împotriva epidemiei, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de către Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.
„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Permanenţa Consiliului eparhial s-a aprobat solicitarea preoţilor din cele cinci protopopiate ale judeţului Mureş de a fi redistribuită către spitale suma de 250.000 lei, alocată cultului ortodox pentru anul 2020. Astfel, urmare a cererii preoţilor din protoieriile Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Luduş şi Târnăveni, Consiliul Judeţean Mureş a dirijat suma către spitalele care îngrijesc pacienţi infectaţi cu Covid-19 în vederea susţinerii luptei împotriva epidemiei de coronavirus”, se menţionează în comunicat.
De asemenea, pentru a veni mai mult în sprijinul bolnavilor de coronavirus, preoţii din Protopopiatul Ortodox Reghin, prin efortul lor, al familiilor acestora şi al enoriaşilor din parohii, au donat 62.000 lei pentru Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.
„Banii proveniţi din donaţiile preoţilor vor fi folosiţi în scopul achiziţionării unui aparat de ventilaţie mecanică pentru compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă. Acest aparat este de o reală urgenţă şi necesitate, fiind folosit de către cadrele medicale de specialitate în vederea tratării bolilor pulmonare, dar şi a urgenţelor, a celor care nu pot respira fără ajutor”, se precizează în comunicat.
De asemenea, la iniţiativa Arhiepiscopului Irineu, spaţiul de cazare al Căminului bisericesc „Peregrinus” din incinta Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia a fost pus la dispoziţia cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
„Aceste acţiuni fac parte din programul ”Solidaritate pentru Viaţă” al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, prin care sunt sprijinite spitalele din judeţele Mureş şi Alba în vederea procurării echipamentelor de protecţie (măşti, mănuşi, halate ş.a.) şi a dotării cu aparatură medicală”, mai menţionează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE