Home / Slider / ULTIMA ORĂ! Lista cu zonele din Târgu-Mureș infectate cu Covid-19, reală!

ULTIMA ORĂ! Lista cu zonele din Târgu-Mureș infectate cu Covid-19, reală!

O listă care conținea nume, adrese, vârste și diagnostice de Covid-19 (sau de izolare la domiciliu) din zona cartierelor târgumureșene Unirii și Mureșeni a circulat intens vineri, 3 aprilie, pe paginile de socializare ale mureșenilor, dar și prin mesaje WhatsApp.

În urmă cu puțin timp, Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a remisurmătorul comunicat de presă:

”În urma informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Mureș, facem precizarea că în două zone din municipiul Tîrgu Mureș a fost identificată o creștere a numărului de persoane infectate cu Covid-19, dar și a numărului de persoane autoizolate la domiciliu. După efectuarea testelor și anchetelor epidemiologice a rezultat că 15 persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu Covid-19, acestea fiind internate, iar 63 de persoane se află în autoizolare la domiciliu.Direcția de Sănătate Publică Mureș a transmis datele necesare Comitetului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care a luat toate măsurile specifice în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul Covid-19.

Totodată, astăzi, 3 aprilie, Instituția Prefectului – Județul Mureș a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de „divulgare a secretului profesional”, prevăzută de art. 227 din Codul Penal. Această sesizare a fost făcută în urma apariției și distribuirii în mediul online a unui document care cuprinde date confidenţiale, respectiv nume, prenume, adrese, vârste ale persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul COVID–19 şi ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

“Îi asigur pe mureșeni că autoritățile sunt la datorie și iau toate măsurile necesare, în funcție de specificul fiecărei situații. În fiecare decizie luată la nivel județean urmărim doar protejarea sănătății dumneavoastră prin limitarea răspândirii virusului. Suntem în această situație împreună, iar noi ne vom face treaba cât mai bine având în vedere contextul actual.” a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri oferite candidaților

În anul universitar 2020-2021, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din …