Mureș: Moment de reculegere în memoria brancardierului răpus de Covid-19 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 542 Vizualizări

Mureș: Moment de reculegere în memoria brancardierului răpus de Covid-19

Personalul medico-sanitar de la Clinica de Boli Infecţioase II a Spitalului Clinic Judeţean Mureş (SCJ) a ţinut un moment de reculegere în memoria brancardierului, în vârstă de 62 de ani, care şi-a pierdut viaţa după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a anunţat, miercuri, managerul spitalului, dr. Daniel Porav-Hodade.
”A purtat tot timpul echipament de protecţie, nu a intrat în contact cu personal medical confirmat ca fiind infectat, cel mai probabil a fost o infecţie intracomunitară din afara spitalului. În data de 20 aprilie, colegul nostru a pierdut lupta cu Covid-19. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de această tragică despărţire. Este vorba despre un coleg de 62 de ani, angajat la SCJ Mureş, brancardier la Clinica de Boli Infecţioase II. În data de 14 aprilie, şi-a anunţat că are colici abdominale şi oboseală, motiv pentru care s-a solicitat şi s-a efectuat un test, care a doua zi a fost confirmat pozitiv. Starea de sănătate s-a deteriorat foarte repede, a fost internat în prima fază la secţia de Chirurgie Covid, iar când s-a infirmat diagnosticul de boală chirurgicală acută, a fost transferat la secţia ATI, având o evoluţie nefastă. În ciuda tratamentului, colegul nostru a pierdut lupta, în 20 aprilie”, a declarat dr. Daniel Porav-Hodade.
Potrivit acestuia, brancardierul este primul caz, confirmat pozitiv în rândul personalului medico-sanitar, care a decedat.
”Toţi colegii care l-au cunoscut şi care nu l-au cunoscut, de la Clinica de Boli Infecţioase II au ţinut un moment de reculegere pentru ca această tragedie să nu fie uitată niciodată”, a spus dr. Daniel Porav-Hodade.
Brancardierul, în vârstă de 62 ani, avea mai multe afecţiuni asociate, între care hipertensiune arterială, obezitate şi diabet zaharat de tip II.
De la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de 36 cadre medicale din judeţul Mureş au fost declarate pozitive la testul Covid-19, un brancardier şi-a pierdut viaţa, iar patru cazuri sunt deja vindecate şi externate, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş.
Până miercuri, în judeţul Mureş s-au înregistrat în total 26 de decese, cele mai multe în comuna Crăciuneşti, au fost confirmate 303 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 (coronavirus), un număr de 59 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie, iar 55 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, în judeţul Mureş s-a înregistrat un număr total de 14.551 persoane pentru care a fost luată măsura autoizolării la domiciliu de la începutul pandemiei, la această dată fiind 1.489 persoane în autoizolare sub monitorizarea DSP Mureş, iar în spaţiile de carantină sunt 258 persoane.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE