Home / Administratie / Vești bune pentru centrala Romgaz de la Iernut

Vești bune pentru centrala Romgaz de la Iernut

Noua centrală Romgaz de la Iernut ar putea să fie pusă în funcțiune în cursul acestui an,  a precizat ministrul Economiei, Virgil Popescu, prezent vineri, 29 mai alături de premierul Ludovic Orban la semnarea  contractului pentru construcția   lotului  1 Târgu Mureș-Ungheni și drumul de legătură din secțiunea 1C a autostrăzii Transilvania.

„Astăzi, 29 mai, ar fi trebuit, dacă nu era o implicare masivă a Guvernului României, a primului ministru, a mea, de a reuşi să repunem pe tapet Centrala de la Iernut, în două etape – expira contractul de realizare, iar ştiţi că nu este gata şi, cu implicarea EximBank-ului, am repus-o pe rol. Am prelungit programul naţional de investiţii, în aşa fel încât, în momentul de faţă, vă pot spune că o să venim să verificăm şi stadiul lucrărilor la faţa locului, Centrala de la Iernut va putea fi pusă în funcţiune anul acesta, spre sfârşitul anului. Este foarte importantă pentru sistemul energetic naţional”, a precizat Virgil Popescu,  ministrul Economiei.

Ministrul Virgil Popescu a nominalizat și alte investiții mureșene aflate în atenția Guvernului României.

„Aveţi două depozite de gaz, unul Depogaz şi unul Depomureş, amândouă împreună au semnat contracte de finanţare europene în urmă cu foarte puţin timp, în jur de 20 de milioane de euro. Practic, vom moderniza complet aceste depozite, în aşa fel încât extracţia şi injecţia în sistem să fie la cote mult mai mari. De asemenea, aveţi petrochimie, prin Azomureş, un combinat pe care Ordonanţa 114 îl pusese în genunchi, preţul gazului ajunsese la cote alarmante şi nu mai putea produce îngrăşăminte chimice, practic, importam îngrăşăminte chimice şi exista riscul relocării şi închiderii combinatului. Astăzi, nu mai este așa, astăzi, prin modificări legislative și prin implicarea guvernului, combinatul de la Azomureș are un preț competitiv la gaze și poate funcționa în continuare și, de asemene, aveță un preț competitive la gaze și poate funcționa în continuare. De asemenea, aveți o industrie românească, iar Guvernul României se implică în promovarea industriei românești. Cred că trebuie mult mai multă promovare pentru ca fabrica  să fie cunoscută peste tot în țară și să fie și un jucător regional. Voi veni în continuare la Tg. Mureș pentru a vizita aceste obiective și a încerca, împreună cu oamenii de afaceri, să promovăm și mai mult județul Mureș”, a punctat  ministrul Economiei.

Citeste si:  Zi de Zi, și pe Youtube!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Irina Sorescu-Vasile (USR-PLUS), propuneri pentru modernizarea transportului în comun din Târgu Mureș

Președintele USR-PLUS Mureș, Irina Sorescu-Vasile, a propus luni, 17 ianuarie, prin intermediul unei declarații de …