Home / Administratie / Obligativitatea purtării măștii la Ibănești

Obligativitatea purtării măștii la Ibănești

Distribuie

Comitetul Local Pentru Situații de Urgență Ibănești a hotărât în cursul zilei de vineri,7 august 2020,  obligativitatea purtării măștii de protecție în anumite zone de pe raza comunei. Potrivit site-ului primăriei (www.ibanesti.ro), zonele unde este obligatorie purtarea măștii sunt parcurile, stațiile de autobuz, de-a lungul drumului județean DJ153C, Reghin-Lăpușna: de la Podul Hodacului până la magazinul mixt „SC ComProdFăget SRL” (sat Ibănești, nr. 857), de la Școala Gimnazială Ibănești la Postul de Poliție Ibănești, și Ibănești Pădure, de la service-ul auto „SC Ibășteanca Service SRL” până la intersecția cu drumul Pripon.

Purtarea măștii de protecție în spații publice deschise devine obligatorie, la nivelul întregului județ, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în următoarele zone: piețe agroalimentare, piețe auto, locații de tip bazar sau târguri de produse,  în zone și spații de așteptare exterioare (ale farmaciilor, unităților spitalicești, ambulatoriilor de specialitate, entități care oferă servicii pentru populație – instituții publice, supermarketuri etc),  la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanți prevăzut de legislație,  artere pietonale intens circulate și în spațiile publice deschise aferente obiectivelor turistice.

De asemenea, la nivelul întregului județ, toate magazinele care comercializează produse de panificație trebuie să ia măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care servește la raft, astfel încât manipularea produselor și încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. Lăzile pentru transportul produselor de panificație trebuie dezinfectate după fiecare utilizare.

„Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie în mai multe spații publice deschise de pe raza comunei Ibănești – purtarea măștii de protecție în unele spații publice deschise este obligatorie la nivelul întregului județ începând cu 08.08.2020, ora 00:00 (de la această măsură sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică de 5 ani)”, informează www.ibanesti.ro.

Sursă foto: www.ibanesti.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.