EXCLUSIV! Proiectul patinoarului olimpic din Târgu Mureș scos din ”hibernare”! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2911 Vizualizări

EXCLUSIV! Proiectul patinoarului olimpic din Târgu Mureș scos din ”hibernare”!

Proiectul privind finalizarea amenajării patinoarului din incinta Parcului Municipal din Târgu Mureș, strada Parcul Sportiv Municipal nr. 4, a fost dezbătut luni, 18 ianuarie, într-o ședință pregătitoare desfășurată la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Din punct de vedere procedural, proiectul a fost reactualizat, iar investiția urmează să intre în procedură de avizare și aprobare.

Finanțare de 17,2 milioane de lei, prin CNI

Potrivit informațiilor furnizate pentru cotidianul Zi de Zi de Horea Șarlea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea propusă pentru finanțare printr-un subprogram al Companiei Naționale de Investiții (CNI) este de 35.964.435 de lei, din care construcții și montaj de 17.208.924 de lei, iar per total investiția este estimată la valoarea totală de 68.417.247 de lei.

”Finanțarea se va realiza în condițiile legii de către Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administraţiei din fonduri alocate anual de la Bugetul de Stat şi de către beneficiar Clubul Sportiv „Mureșul” Târgu Mureș din veniturii proprii, respectiv din alte surse legal constituite”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Horea Șarlea.

3 luni pentru proiectare, 15 luni pentru executarea lucrărilor

Obiectivele avute în vedere de reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației sunt finalizarea obiectivelor începute și nefinalizate încă din anii precedenți, remedierea lucrărilor executate și degradate în timp și modificările necesare impuse de noile criterii internaționale de omologare din 2014.

”Durata de desfășurare a lucrărilor de investiție va fi de 18 luni, dintre care 3 luni va fi durata de proiectare, iar 15 luni vor fi alocate pentru executarea lucrărilor. Proiectul urmează a fi îndeplinit, urmărind încurajarea și susținerea atât a sportului de performanță, cât și a sportului de masă. Lucrările de investiție urmăresc deschiderea unui patinoar de dimensiuni olimpice construit modern, dotat corespunzător întrucât se va susține dezvoltarea sporturilor practicate pe gheață. Patinoarul va găzdui meciuri de hochei, concursuri de patinaj artistic și de patinaj viteză, însă în clădirea patinoarului se pot organiza diferite activități sportive și culturale deoarece gheața poate fi acoperită cu elemente speciale prevăzute în proiect”, a subliniat subsecretarul de stat originar din Târgu Mureș.

Ce lucrări mai sunt de executat

Totodată, reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au stabilit care vor fi principalele investiții pentru finalizarea proiectului: completarea și revizuirea tâmplăriei exterioare și interioare, terminarea pardoselii și placaje neterminate, compartimentare interioară – pereți și tavane din gips carton- nefinalizată în proporție de circa 15%, finisarea gradenelor neexecutate circa 10%, vopsitorii – structură și balustradă metalică – realizate în procent de 20%, platformele, scările și balustradele de acces – care s-au finalizat în proporție de circa 50%, stația de pompare și rezervorul PSI – finalizate în proporție de circa 50%, platforma betonată pentru utilaj tehnologic – finalizate în proporție de circa 70%, platforma trotuare de acces – finalizate în procent de circa 15%, precum și ”alte aspecte imperios necesare pentru asigurarea funcționării construcției reabilitate.”

Teren 1.800 de metri pătrați, tribune de 2.000 de spectatori

Conform subsecretarului de stat Horea Șarlea, ”în final, suprafața terenului de joc se propune a fi de 1.800 de metri pătrați, suprafața de gheață de 30 x 60 metri – dimensiuni standard, omologabilă conform cerințelor Federației Internaționale de Hochei pe Gheață – IIHF 2014, capacitatea tribunelor de 2.000 de spectatori în tribune, care vor fi amplasate pe laturile lungi ale patinoarului, posibil și pe una din laturile scurte situată în vecinătatea clubului”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE