Lucrările finale la Pârâul Pocloș vor fi reluate imediat ce permit condițiile meteo Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 566 Vizualizări

Lucrările finale la Pârâul Pocloș vor fi reluate imediat ce permit condițiile meteo

Pe parcursul anului 2020 echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, din cadrul Administraței Bazinale de Apă (ABA) Mureș, au lucrat în mod susținut și constant la reabilitarea Pârâului Pocloș. Până la finele anului trecut au fost îndeplinite lucrări în proporție de 95% din ceea ce prevede planul complet de reabilitare. Echipele mai au de zidit pereul în zona podului de pe strada Secerei (aproximativ 25 m pe ambele maluri) și de executat berma taluzului malului stâng (aproximativ 200 de m). Șantierul va fi reluat la începutul acestui an, imediat ce condițiile meteo vor permite, astfel încât locuitorii Târgu Mureș-ului să beneficieze de un curs de apă plăcut și util în cel mai scurt timp. Mulți târgumureșeni ies deja la plimbare în albia minoră și se bucură de această nouă zonă de promenadă.

Conform mențiunilor Directorului General al Administrației Naționale, în prezent și Deputat PNL de Mureș, Ervin Molnar, „târgumureșenii merită un trai bun și un oraș frumos, aliniat la standarde europene, tocmai de aceea, la începutul acestui an, am demarat, în calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române” (ANAR), alături de Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, lucrările de reabilitare a pârâului Pocloș. Deși veniturile Apelor Române au scăzut din cauza pandemiei cu aproximativ 20%, ANAR și ABA Mureș și-au asumat efectuarea acestor lucrări care erau necesare și ale căror beneficii se vor vedea pe termen lung. În perioadele secetoase, debitele mici ale pârâului Pocloș vor fi preluate cu mai multă ușurință, contribuind în acest fel la mărirea vitezei de scurgere a apei. De asemenea, se vor limita explozia vegetației și depunerile aluvionare care afectau în mod constant calitatea apei.”

„Pe lângă acest rol hidrologic, reabilitarea Pocloșului va contribui la înfrumusețarea orașului. La finalul lucrărilor vom intra într-un parteneriat cu administrația municipiului Târgu Mureș pentru realizarea unei promenade și a unei piste pentru bicicliști în albia minoră a pârâului. Aceasta va traversa orașul și va constitui o rută alternativă de deplasare, în special pentru copii, în condiții de siguranță.”, a mai precizat Erin Molnar, Director general ANAR.

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE