Home / Slider / EXCLUSIV! Jaf de 1 milion de lei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș! Șase inculpați, obligați să achite daunele!

EXCLUSIV! Jaf de 1 milion de lei la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Târgu Mureș! Șase inculpați, obligați să achite daunele!

Un complet de judecată al Secției penale și pentru cauze cu minori și familie din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a hotărât luni, 11 ianuarie 2021, ca șase inculpați în dosarul CARP Târgu Mureș să achite daune materiale în cuantum total de 1.039.248 de lei.

Scurt remember

În luna mai 2009, organele de anchetă au demarat cercetări după ce zeci de pensionari mureșeni au reclamat faptul că au primit somații de plată pentru sume imense, care depășeau și 100 de milioane de lei vechi de la acea vreme (adică 10.000 de lei în banii actuali – n.r.), deși nu s-au împrumutat niciodată de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu Mureș.

În aceeași speță, în luna decembrie 2010, Ioan Octavian Pop și Petru Poptămaș, ambii pensionari, au acuzat public mai multe persoane din conducerea CARP Târgu Mureș de acordarea unor împrumuturi ilegale, delapidare, fals și uz de fals.

Decizia definitivă a instanței

Potrivit portalului instanțelor din România, în data de 11 ianuarie 2021 Curtea de Apel Târgu Mureș a decis ”menținerea sechestrului asigurator instituită prin încheierea penală nr. 109/4 februarie 2020 a Judecătoriei Târgu Mureș asupra bunurilor mobile și imobile, prezente sau viitoare, ale inculpaților Delia Corina Sălcudean, Adrian Munteanu, Bence Elisabeta, Dorina Gliga, Anna Maria Nemeș și Carmen Maria Șerban” până la concurența următoarelor sume: 397.344,77 de lei (Delia Corina Sălcudean), 263.994,06 de lei (Adrian Munteanu), 196.216,58 de lei (Elisabeta Bence), 92.996,54 de lei (Anna Maria Nemeș), 40.090,24 de lei (Dorina Gliga) și 48.606,76 de lei (Carmen Maria Șerban).

Contactată de cotidianul Zi de Zi, Ileana Morent, ex-director al Casei Județene de Pensii Mureș și actual vicepreședinte al CARP Târgu Mureș, a precizat că în viitorul foarte apropiat conducerea CARP Târgu Mureș va emite un punct de vedere oficial atât despre decizia instanței, cât și despre funcționarea asociației.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Viceprimar nou la Târnăveni

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a anunțat pe pagina sa de Facebook, printr-o postare făcută …