Home / Administratie / Sighișoara: Eliberarea urgentă actelor de identitate, doar cu documente justificative

Sighișoara: Eliberarea urgentă actelor de identitate, doar cu documente justificative

Distribuie

Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Sighișoara au anunțat printr-o postare făcută luni, 22 februarie, pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Sighișoara, că actele de identitate al căror termen de valabilitate expiră în timpul stării de alertă vor rămâne valabile pe toată durata acesteia. Mai mult, vor rămâne valabile pentru o perioadă de 3 luni din momentul încetării stării de alertă.  

„În contextul demarării procedurilor premergătoare emiterii noilor cărți electronice de identitate și ținând cont de prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit cărora, actele de identitate (cărți de identitate, cărți de identitate provizorii) al căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 1 martie 2020 și care vor expira în perioada stării de alertă sunt și vor rămâne valabile pe toată durata stării de alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări, informăm că, termenul legal de soluționare a cererii pentru eliberarea unei noi cărți de identitate, este de 30 de zile de la data depunerii cererii, conform legii”, au transmis reprezentanții Primăriei municipiului Sighișoara.

Mai mult, cei care doresc eliberarea actului de identitate mai repede, sunt nevoiți prezinte Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Sighișoara o cerere în care să existe justificarea, precum și documente care să demonstreze necesitatea urgentării.

„Prin excepție, termenul de soluționare a cererii poate fi mai scurt dacă, solicitantul se află într-o situație deosebită și se adresează serviciului nostru cu o cerere în acest scop însoțită de documente justificative”, se mai specifică în aceeași sursă.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Michaela Türk, propunerea PNL pentru conducerea Primăriei Sighișoara

Distribuie Consilierul local Michaela Türk și-a anunțat vineri, 15 martie, candidatura pentru funcția de primar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.