Home / Administratie / Soós Zoltán, soluții pentru evitarea crizei gunoaielor pe viitor. Sylevy acuză

Soós Zoltán, soluții pentru evitarea crizei gunoaielor pe viitor. Sylevy acuză

Distribuie

Într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook miercuri, 24 februarie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, anunță, printre altele, faptul că pentru a soluționa și gestiona situația gunoaielor din oraș, Primăria va solicita Ministerului Finanțelor permisiunea pentru ca Primăria să permită garantarea taxei de depozitare a deșeurilor, pentru ca să evite pe viitor situații similare care pot apărea între societatea care asigură depozitarea deșeurilor și operatorul de salubritate.

Mai mult, Primarul subliniază încă o dată că din punctul de vedere al reprezentanților Primăriei Târgu Mureș, municipalitatea nu are nicio datorie față de operatorul de salubritate curent, dar lansează o rugăminte ca acesta să continue să își facă datoria față de cetățeni. 

„Au mai rămas 80 de zile dintr-un “ joc” perfid creat de fosta administrație care periclitează sănătatea noastră, a tuturor târgumureșenilor. Au rămas 80 de zile până la un serviciu de salubritate care trebuie sa aibă ca obiectiv principal colectarea selectivă. Primăria va păstra serviciul stradal pentru a nu mai risca să fim expuși unei situații asemănătoare celei de acum. Subliniez încă odată faptul că, din punctul nostru de vedere, municipalitatea nu are nicio datorie fața de operatorul de salubritate și nici față de societatea care gestionează groapa de gunoi de la Sânpaul. Blocajul repetat se datorează faptului că administratorul gropii de gunoi nu dorește să preia deșeurile de la operator, ca motiv invocând lipsa de încredere în acesta. Pentru a soluționa această situație vom solicita de la Ministerul Finanțelor să permită Primăriei Târgu Mureș garantarea taxei de depozitare astfel încât orice probleme s-ar ivi cu operatorul, SC Iridex SRL să își poată încasa banii pentru taxa de depozitare. Săptămâna viitoare va demara procedura de selecție competitivă atât pentru serviciul stradal cât și pentru gunoiul menajer. Somez încă o dată operatorul să-și facă treaba, să respecte târgumureșenii și să nu se joace cu sănătatea populației. Așa cum am promis, facem ordine. Nu e ușor, dar este imperativ să schimbăm orașul. Mulțumesc încă o dată târgumureșenilor pentru înțelegere și răbdare”, a transmis Soós Zoltán.

Sylevy Salubriserv contracarează

Tot printr-o postare pe Facebook, făcută în data de 24 februarie, ca răspuns la postarea anterioară a Primarului Soós Zoltán, pe pagina oficială a Sylevy Salubriserv, reprezentanții companiei denunță cuvintele și poziția acestuia, afirmând că edilul „minte cu nerușinare”.

„Primarul nou al MUN. TG-MUREȘ habar nu are ce vorbește pe pagina lui de Facebook despre salubrizarea orașului. Mai pe românește, minte cu nerușinare. Operatorul actual S.C. SYLEVY SALUBRISERV S.R.L am tolerat cu amiabilitate cu speranța că dl. Primar revine la realitate și adevăr, dar nu se mai poate! Situația este total altfel! Punem și noi întrebarea: cum se explică faptul că operatorul SYLEVY SALUBRISERV, pe o durată de șapte luni, a reușit să țină orașul curat și acuma nu mai poate? Nu mai este plătit de dl.primar! În data de 11.02.2021 a adresat către noi o notificare în care (a fost și postat pe pagina noastră) a dispus sistarea activității de salubrizare stradală din motive că nu sunt fonduri deși casieriile Primăriei au încasat peste 20.000.000 Ron de la începutul anului. Cetățenii mureșeni stau la rând să plătească taxa de salubrizare care a fost crescută și cu ce se aleg? Cu cel mai murdar oraș din România! Cauza reală este incompetența primarului și echipei care îl conduce. De la un primar care calcă pe urmele unei mare primar, Bernady György, am așteptat altceva. De două ori nu a plătit la timp depozitul de deșeuri de la Sânpaul! Tot dezastrul stradal, degeaba se scuză, este datorită lui și echipei incompetente pe care o conduce! Până când spuneți dl. Primar că Florea și Maior sunt de vină? Încă trei ani jumătate? Cu speranța de a reda Orașului Florilor curățenia pe care o merită, cu respect față de populație”, scrie Ilyes Dionisie, directorul Sylevy Salubriserv.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

2 comentarii

  1. Cum mama draqului să plătești 700 lei , taxa de salubritate , o familie cu trei copii și impozitul , pe același imobil sa fie 250 lei , e strigător la cer , oraș de kkt cu administratori pe măsură , aveam o speranță , rușine

  2. Din declaratii reiese clar ca activitatea primariei este sabotata.Problema este ca de ce si de catre cine,iar intrebarea este de ce administratia locala nu recurge la instanta judecatoreasca ca sa elucideze faptul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.