Home / Slider / Planul lui Soós: Amenzi pentru intrarea în parcuri și locuri de joacă după ora 22!

Planul lui Soós: Amenzi pentru intrarea în parcuri și locuri de joacă după ora 22!

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 26 februarie, că autoritățile locale o să instituie ”anumite amenzi” pentru persoanele care intră în parcurile și locurile de joacă din municipiu după ora 22.00.

”O să instuim anumite amenzi, nu avem altă soluție”

Prezent la o emisiune difuzată de postul de televiziune City TV Târgu Mureș, Soós Zoltán a precizat că măsura ar avea menirea de a menține curățenia în respectivele locuri de agrement, iar cei care vor încălca interdicția se vor alege cu amenzi.

”Am avut mai multe întrevederi cu Poliția Locală. Situația asta de pandemie a cam schimbat posibilitățile oferite pentru tineri. Până acum aveau posibilitatea de a merge la cluburi, la locații, astăzi nu mai au, serviciile astea sunt închise, dar tineretul există, nu putem face abstracție de la faptul că ei au nevoie, se întâlnesc, socializează. Din păcate, nu există suficiente locații în oraș unde să se așeze și atunci aleg parcurile orașului sau terenuri de joacă. O să instituim anumite amenzi, nu avem altă soluție, după ora 10 (ora 22 – n.r.) să nu mai fie folosite terenurile de joacă și dacă cineva este acolo, identificat că folosește, să fie amendat. Asta nu înseamnă că noi vrem să alungăm tinerii din oraș, dar trebuie să înțeleagă că aceste terenuri sunt dedicate copiilor, nu vrem să fie cioburi de sticlă, nu vrem să fie țigări aruncate și mizerii. Evident, ca să cureți ia două-trei zile până ajunge acolo personalul stradal sau sunt nevoiți părinții să adune acest gunoi, și va trebui foarte serios să ne gândim ce alternative putem oferi, acum e într-adevăr în derulare începerea investiției la ”Weekend 2”, în cartierul Tudor, unde este cea mai mare populație din Târgu Mureș și sunt foarte-foarte ferm convins că acolo chiar este nevoie de o asemenea investiție, mai vin la ”Weekend”, se mai duc la Platoul Cornești, dar seara din cartiere e mai dificil să ieși, mai ales că la ora 11 (ora 23 – n.r.) trebuie să fii acasă”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș.

”Va trebui să găsim și o alternativă, o să zică tinerii ”bine domnule, dar ce să fac, unde mă duc, nu pot să stau toată ziua acasă”, a completat Soós Zoltán.

”La asta ne-am gândit, să fie îngrădit și la 10 să fie frumos închise aceste parcuri”

Totodată, edilul șef al municipiului Târgu Mureș a afirmat că acolo ”unde se poate” parcurile vor fi îngrădite și închise după ora 22.00.

”După ora 10 va fi interdicție, unde se poate, există posibilitate de îngrădire, și la asta ne-am gândit, să fie îngrădit și la 10 să fie frumos închise aceste parcuri, pentru că în multe țări occidentale există și se practică, și asta puțin descrește tensiunea care există, iar o altă modalitate este să ne învățăm copii noștri, dacă mergi acolo și stai acolo că n-ai altundeva, nicio problemă, dar așa cum ați menționat vă rog să păstrați curățenia, să nu aruncați mizerie, dacă ați băut o bere sau ați fumat o țigară să luați ce ați adus”, a menționat Soós Zoltán.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

2 comentarii

  1. Sa învățăm sa fim civilizați. E timpu

  2. Exact asta lipseste in Targu Mures! Avem parte numai de idei „stralucite”- mai bine ati face ceva sa fie curățenie in tot orașul si dati amenzi la persoanele care plimba animale de companie in parc sau printre blocuri si nu curăță după acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.