Home / Business / FOTO: Pensiunea ”Ovidiu & Paula”, relaxare și confort pe Valea Gurghiului

FOTO: Pensiunea ”Ovidiu & Paula”, relaxare și confort pe Valea Gurghiului

Indiferent de anotimp, natura este cea care ne oferă oaza de liniște și relaxare de care avem atâta nevoie, în special în aceste zile în care suntem sufocați de ritmul cotidian, de stresul locului de muncă, fără să mai punem la socoteală și pandemia COVID-19 care a bulversat complet mersul firesc al lucrurilor de zi cu zi.

Un astfel de loc plin de liniște este Valea Gurghiului, destinație de poveste încărcată cu de toate, de la oameni harnici și gospodari, până la peisaje și frumuseți naturale deosebite. Parte din acest minunat tablou face parte și Pensiunea ”Ovidiu & Paula”, situată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Reghin, în localitatea Brădețelu, comuna Ibănești, în imediata apropiere a Platoului Fâncel.

Poveste începută în 2013

Povestea pensiunii a început în martie 2013, călătoria fiind facilitată de fondurile europene care au stat la baza pensiunii, respectiv Măsura 3.1.3 – Încurajarea activităților turistice.

Maria Suceava, administratorul Pensiunii ”Ovidiu & Paula”

„De opt ani pensiunea este prezentă în peisajul mirific al Văii Gurghiului în apropierea platoului Fâncel. Am deschis pensiunea în anul 2013, investiție realizată cu fonduri europene. Perioada de început a fost una marcată de încercări, după care lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine, în special după ce lumea a început să afle de existența pensiunii. Inedit este faptul că nu ne-am axat foarte tare pe reclamă, promovarea s-a făcut mai mult din vorbă-n vorbă, prin clienții care îi aveam. Ei au fost cei care au dus mai departe vestea despre pensiune, despre serviciile și calitățile care le oferim celor care ne calcă pragul. Așa lumea a început să afle de existența acestui loc unde pot găsi în primul rând liniște. Este cred cea mai mare calitate a acestui loc, liniștea și frumusețea peisajului. La toate acestea se adaugă și serviciile oferite de către noi”, a precizat Maria Suceava, administratorul Pensiunii ”Ovidiu & Paula”.

Ofertă generoasă

Cei care trec pragul pensiunii se pot bucura de un loc într-adevăr plin de liniște și frumos. Pensiunea dispune de nouă camere și două apartamente, reprezentând 26 de locuri de cazare, un restaurant cu capacitate de 110 locuri și o sală de conferințe.

Confortul și funcționalitatea se îmbină aici cu spiritul tradițional și specificul local, iar oaspeții se pot bucura de ciubărul cu apă sărată, sauna și jacuzzi. În vremurile lipsite de pandemie, turiștii au parte de plimbări în natură, inclusiv vizitarea tradiționalelor stâne, precum și diferite mese festive pentru nunți, logodne, botezuri, aniversări și tradiționala ”Cină a porcului”.

Venirea pandemiei în cursul anului 2020 a adus și o perioadă mai puțin fastă pentru pensiune, ca pentru multe alte unități de profil din România și nu numai.

„Două luni pensiunea a fost închisă după care încet, încet lucrurile au început să reintre cât de cât pe făgașul normal, dacă putem vorbi de un normal în aceste vremuri pandemice. Mai cu distanțare, mai cu regulile impuse de pademie, lumea a început ușor să treacă pragul pensiunii, în special în perioada de weekend. Mă pot declara mulțumită cu numărul de clienți care îi avem la momentul de față, în condițiile actuale de pandemie. Se tot vorbește de asfaltarea drumului care duce către castel și mănăstire. Nu știu dacă acest lucru ar duce la creșterea numărului de turiști. Important este să avem liniște, care de la natură este una din belșug, cât și în ce privește turiștii. Asta e și scopul celor care ne trec pragul, să aibă parte de liniște, nicidecum de aglomerație și gălăgie în pensiune”, a precizat Maria Suceava.

Iarna ține mult, bine și frumos la munte, aspect deloc de neglijat, în special în vremurile de pandemie când zona Lăpușna s-a dovedit a fi un adevărat refugiu pentru cei care au dorit să evadeze din orașul sufocat de interdicții. Așa se face că mulți au ales varianta Văii Gurghiului, cu precădere zona Bafta, aflată nu departe de Pensiunea ”Ovidiu & Paula”, extrem de solicitată în această iarnă de cei care au dorit să evadeze într-un loc mirific al Munților Gurghiului.

„Într-o zi din această iarnă chiar am numărat numărul celor care au ales să petreacă momente de relaxare în această zonă. Coloana era, să nu exagerez, de 70 de mașini, ca să vă dați seama cam cât de mare a fost interesul pentru a ieși în natură în această iarnă”, a menționat administratorul Pensiunii „Ovidiu & Paula”.

Relație excelentă cu clienții

Cei care ajung în zona Fâncelului, pe lângă condițile oferite de Pensiunea ”Ovidiu & Paula” au la dispoziție multe alte atracții ale zonei, Castelul de regal de vânătoare și Mănăstirea ”Sfântul Nicolae” de la Lăpușna. La acestea se adaugă și Festivalul Văii Gurghiului al cărui loc de desfășurare se află în imediata apropiere a pensiunii. Astfel, după o repriză de istorie, de aer curat sau de încărcătură spirituală, turistul se poate bucura de un moment de relaxare și odihnă.

„Este extrem de importantă relația care o ai cu clienții. Chiar și acum cu distanțarea socială, oamenii nu ezită să ne viziteze, chiar dacă numărul lor nu se poate compara cu cel din perioada de început a pensiunii. În decursul anilor neam bucurat de turiști veniți din întreaga țară, nu doar din județul Mureș, inclusiv din străinătate care au simțit pe viu farmecul zonei. Acum, cu această perioadă, clienții sunt de regulă cei din zonă, care vin să petreacă momente de relaxare. Clienții care ne trec pragul se declară foarte mulțumiți de ce le oferim. Chiar dacă nu sunt aici, la plecare mă sună și îmi mulțumesc personal pentru ospitalitate, pentru clipele petrecute la pensiunea noastră. Sunt persoane care, de când am deschis pensiunea și care ne-au trecut pragul, mereu ne sună, de Paști sau de Crăciun. Pe mulți nici nu-i mai știu pe nume, dar de fiecare dată aduc o bucurie, să vezi că nu teau uitat și am rămas în relații de prietenie. Sunt și clienți care vin la sfârșit de săptămână anume să guste din tradiționalul păstrăv. Se știe că în apropiere se află o binecunoscută păstrăvărie de unde ne aprovizionăm, fapt pentru care în oferta noastră culinară la loc de cinste este păstrăvul”, a spus Mariana Suceava.

Optimismul este unul care face parte din angrenajul Pensiunii ”Ovidiu & Paula”, dacă e să ne referim la administratorul Maria Suceava.

„Am mari speranțe că într-un filnal lucrurile își vor da drumu și vom reintra în normal. Lumea a început să audă de noi, de oferta noastră, fapt pentru care nu ne putem declara decât optimiști pentru perioada următoare”, a subliniat Maria Suceava.

 Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă privind ȋnceperea proiectului ”Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor” SC TRANSROAD GEZA SRL

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share