Home / Religie / Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici prăznuiți la Delenii

Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici prăznuiți la Delenii

Credincioșii parohiei Delenii, protopopiatul Târnăveni, au trăit un moment de bucurie prilejuit de cinstirea ocrotitorilor Sfinții Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ștefan și Sava Brancovici, prăznuiți sâmbătă, 24 aprilie,

În cursul după-amiazei, în cimitirul parohial a fost săvârșită slujba parastasului de obște pentru toți cei plecați la Domnul, după care a avut loc sfințirea troiței care a fost amplasată pe locul Altarului fostei biserici parohiale care a fost distrusă în totalitate de alunecările de teren ce au avut loc în anul 1999 în partea de sud a localității.

„Au fost sfințite și celelalte troițe aflate în diverse puncte pe raza satului Delenii, toate acestea fiind restaurate cu truda și osteneala domnului consilier parohial Gheorghe Madac. De asemenea, pentru a marca cei aproape 27 de ani de la sfințirea actualei biserici parohiale, în colaborare cu MCM Studio, a fost realizată o prezentare a video care expune cadre ale momentelor importante din viața comunității ortodoxe din Delenii”, a precizat părintele paroh Silviu Jimborean citat de www.reintregirea.ro.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Despre esența Învierii, cu preotul reformat Nagy Szabó István

„Nu trebuie să ne gândim doar la neputințele noastre, să ne gândim la acel Dumnezeu …