Home / Religie / Activități de suflet în parohia Petrilaca

Activități de suflet în parohia Petrilaca

Casa parohială din localitatea Petrilaca, protopopiatul Luduș, a găzduit în Vinerea Mare o activitate cu totul deosebită la care au participat copiii din cadrul comunității parohiale. Potrivit părintelui paroh Alin Boncea, copiii au experimentat vopsirea ouălor, înțelegând astfel semnificația acestei tradiții, importanța ei în sânul fiecărei familii, dar mai ales relevanța acestui obicei pentru toți creștinii.

„Pe această cale, tinerii au deprins care este tehnica vopsirii ouălor, implicându-se direct în acest proces și creând astfel un cadru de relaționare socială. La această activitate au luat parte copilașii din toate categoriile sociale, unul dintre scopurile acțiunii fiind susținerea morală și ajutorarea financiară a celor care provin din familii monoparentale sau cu o situație financiară precară. De asemenea, în acord cu tema conștientizării și a gospodăririi, în decursul săptămânii trecute, fiecare copil a plantat câte o floare, acest gest simbolizând manifestarea iubirii pentru Mântuitorul Hristos, cu gândul că de fiecare dată când o vor îngriji, își vor aminti de faptul că fiecare Îl poartă în suflet pe Fiul lui Dumnezeu Întrupat”, a precizat pr. paroh Alin Boncea citat de www.reintregirea.ro.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lex Aly Gym, premii pentru cei cu medii mari la Bac

Elevii reghineni care vor susține în acest an examenul de Bacalaureat au parte de o …