Home / Recomandări zi de zi / Activități de prevenire a faptelor antisociale în școli

Activități de prevenire a faptelor antisociale în școli

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au continuat activitățile de prevenire a faptelor antisociale în școli și au desfăşurat, recent, acțiuni informativ-preventive în rândul elevilor din cadrul Școlii Generale nr. 19 – Beșa, arondată Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ioan Cuza”, Târgu Mureș.

”În cadrul întâlnirii, care a fost una interactivă, în curtea școlii, specialiștii din domeniul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale au subliniat rolul pe care jandarmii îl au în comunitate, și anume protecția ordinii și a siguranței publice, iar în continuare i-au îndrumat pe elevi cum să rămână în siguranță în drumul lor spre și dinspre școală, cât este de important să avem un comportament civic bazat pe respect reciproc pentru a preveni încălcarea normele de convieţuire socială și cui să se adreseze, în cazul în care, sunt martorii producerii unor fapte antisociale, comportamente violente în incinta școlii sau în apropierea acesteia. Jandarmii au răspuns cu promptitudine întrebărilor elevilor și au împărţit materiale informative referitor la subiectele discutate, fiind încurajați să sesiseze sprijinul Jandarmeriei, atunci când situția o impune. Activităţile de acest gen au ca scop sporirea încrederii tinerilor în forţele de ordine, de a solicita sprijinul jandarmilor, ori de câte ori situaţia impune, și creşterea climatului de siguranţă civică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar”, a transmis Compertimentul Informare, Relații Public și cu Publicul al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Biciclist lovit de o mașină de poliție în Târgu Mureș. Acesta a postat o fotografie cu piciorul în gips (UPDATE)

Astăzi, în Piața Trandafirilor, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate …