Târgu Mureș: Primarul Soós Zoltán propune parcări cu abonament în jurul blocurilor Administratie
  • redactia
  • 5 comentarii
  • 11200 Vizualizări

Târgu Mureș: Primarul Soós Zoltán propune parcări cu abonament în jurul blocurilor

Invitat la o emisiune televizată a postului târgumureșean M9, difuzată marți 29 iunie, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a adus în discuție posibilitatea impunerii unui nou regulament pentru proprietarii de garaje, precum și pentru cetățenii care folosesc mașină de firmă.

Conform edilului șef, asociațiile de proprietari și alți târgumureșeni au ridicat problematica parcării mașinilor în jurul blocului, chiar dacă unii deținători de autovehicule dispun de garaj, ocupând un loc de parcare care ar putea fi folosit de alt locatar. Astfel, pentru a rezolva această situație, administrația locală se gândește și la posibilitatea implementării parcării mașinilor pe bază de abonament, iar cei care dețin garaje nu vor putea parca pe aceste locuri.

„În oraș sunt foarte multe persoane care au garaje. Sunt peste 9.000 de garaje. Mai mult, printre blocuri e plin de mașini. Cetățenii sunt proprietarii garajelor, dar pe domeniul public. Dacă oamenii nu mai folosesc garajele sau dacă le folosesc pentru alt scop, atunci care ar fi soluția. 8.000 – 9.000 de garaje ocupă 13.000 de locuri de parcare. Trebuie cumva să înțeleagă proprietarii de garaje că dacă au garaj, atunci pun mașina în garaj, nu în fața blocului pentru că ar fi mai comod, pentru că îi blochează pe ceilalți locatari. Aceste lucruri vor fi clarificate în momentul în care vom începe să formăm aceste loturi de parcări cu abonament, iar cine are garaj nu va avea posibilitatea să închirieze loc de parcare”, a explicat Soós Zoltán.

Mașinile de firmă, o problemă (?)

În cadrul aceluiași interviu, primarul târgumureșenilor a specificat și faptul că problema locurilor de parcare din zona blocurilor de locuit este intensificată de mașinile primite de la firmă. Soós Zoltán a declarat că se urmărește introducerea unui regulament care să nu permită cetățenilor care folosesc mașina de serviciu parcarea acesteia în zonele rezidențiale.

„Mai este o altă problemă pe care trebuie să o menționăm. Sunt foarte multe persoane care vin cu mașini de firmă, parchează în fața blocului sau lângă bloc, dar au și mașina proprie și au și un garaj. Garajul stă gol, mașina proprie și cea de firmă sunt parcate lângă bloc. Acestea sunt observații din partea populației. Avem întâlniri cu asociații de proprietari. Din trei în trei săptămâni încercăm să avem astfel de întâlniri unde aceste probleme sunt prezentate. Pentru proprietarii de garaje nu va mai exista posibilitatea să închirieze loc de parcare, pentru că ei ar trebui să folosească garajul. Cine are mașină de firmă nu o să mai aibă unde să parcheze pentru că pentru mașini de firmă nu voi putea da în chirie parcare în cartier de locuit”, a mai punctat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Buna ziua. Dupa cum stim cu totii orasul este plin de dube de firma masinile agentilor de distributie microbuze de transport persoane etc. Ar mai fi o solutie demolarea garajelor existente unde ar permite spatiul de o parcare etajata si cei care au avut garajul demolat sa primeasca parcare in acea parcare care se construieste. Sunt multe locuri in oras unde se pot construi astfel de garaje cu etaj.

  • Bună ziua,

    Pentru cei care au DOAR mașina de firma și nu au mașină personala ce soluție se poate găsi? Nu mi se pare corect sa nu o pot parca în zona rezidențială ținând cont ca este singura mașină pe care o folosim atât pentru business cât și pentru nevoile familiale. Și este mașina mica, nu furgoneta.

    Dacă gândim o soluție haide sa o gândim pana la capăt, având în vedere toate posibilele scenarii!

    Mulțumesc.

  • Heirupism de strans bani la buget. Desigur, e mai usor sa pui taxa pe parcarile rezidentiale decat sa dezvolti transportul alternativ si in comun.

  • Buna ziua,
    chiar ma bucura faptul ca D-l primar Soos a adus in discutie aceasta situatie. Si eu ma confrunt cu problema parcarii autoturismului personal in zona Bd. Pandurilor (in potcoava), chiar a devenit un stress continuu, avand in vedere ca dupa ora 18 (ora la care ma intorc de la servici), exista sanse foarte mici sa gasesc un loc de parcare in zona mea de resedinta. Asadar, astept cu nerabdare punerea in practica a acestei initiative privind formarea unor loturi de parcari de resedinta cu abonament.
    Pana acum, tot respectul D-le primar.

    • Bună ziua! Lăudabilă inițiativa d-lui primar! Locuiesc în cartierul Tudor, vis-a-vis de magazinul Kaufland și zilnic mă confrunt cu problema locurilor de parcare din fața blocului. Vin mulți care fac cumpărături la magazin dar nu intră în parcarea magazinului, ci își lasă mașina în fața imobilului în care locuim, noi fiind nevoiți să ne căutăm alte locuri de parcare, pe la alte blocuri! Chiar mă interesează achiziționarea unui astfel de abonament! Sper să se și realizeze!

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE