Nimeni nu vrea să reabiliteze Palatul Culturii?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1580 Vizualizări

Nimeni nu vrea să reabiliteze Palatul Culturii?!

Nicio firmă de construcții nu a depus ofertă de participare la licitația organizată de Consiliul Județean Mureș care are în vedere finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului ”Reabilitarea Palatului Culturii”, informează portalul www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, licitația avea o valoare estimată de 5.808.307 de lei, fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 19 august 2021. Potențialii participanți la licitație erau invitați pe de o parte să continue și să finalizeze lucrările rămase neexecutate conform Proiectului tehnic nr. 1/2018 întocmit de SC Romconstruct Group SRL și Autorizației de construire nr. 416/9 august 2018, precum și să execute noi lucrări, incluse în cadrul Studiului nr. 6947.0/2020.

Proiect blocat la 37%

Proiectul ”Reabilitarea Palatului Culturii” are ca beneficiar Consiliul Județean Mureș și este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

”În vederea realizării proiectului de reabilitare a Palatului Culturii, Muzeul Județean Mureș a întocmit documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenție – DALI, proiectant fiind SC Proiect SRL. Pe baza DALI, județul Mureș a încheiat în 31 octombrie 2017 acordul contractual având ca obiect realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reabilitare a Palatului Culturii cu Asocierea SC Romconstruct Group SRL – SC Concas SA, prin liderul asocierii SC Romconstruct Group SRL. În cadrul acestuia a fost întocmit proiectul tehnic, iar lucrările de reabilitare au început în data de 22 ianuarie 2019. În prezent, lucrările prevăzute a fi realizate în baza proiectului initial fiind executate în proporție de aproximativ 37%, contractual de execuție fiind reziliat de către beneficiar”, a explicat Călin Suciu, șeful Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Mureș, în caietul de sarcini al licitației, document aprobat de administratorul public al Județului Mureș, Szász Zoltán Tibor.

Panteon al Culturii Mureșene

În același document se mai menționează că ”în vederea lucrărilor din cadrul proiectului ”Reabilitarea Palatului Culturii” a fost întocmit un studiu de evaluare a lucrărilor rămase de executat și a lucrărilor deteriorate, stabilindu-se și durata de timp necesară execuției acestor lucrări”, respectiv că durata totală a contractului va fi de 80 de luni, din care 20 de luni pentru execuția lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție și notificare a eventualelor defecte.

Una dintre cele mai reprezentative clădiri ale secesionismului ardelean, Palatului Culturii din Târgu Mureș, este monument istoric clasat în grupa A și găzduiește mai multe instituții de cultură: Filarmonica de Stat, Biblioteca Județeană și galeriile de artă ale Muzeului Județean Mureș. În același imobil, construit în perioada 1911-1913, se află și o sală mare de spectacole cu 600 de locuri, pe trei niveluri, o sală mică cu 200 de locuri și o sală dedicate ceremoniilor, intitulată Sala de Oglinzi.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE