Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Potențial mare de producție cu hibrizii Saaten Union

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Potențial mare de producție cu hibrizii Saaten Union

Distribuie

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Saaten Union România, companie care are ca deviză ”Ameliorăm pentru viitor”, a participat cu cinci hibrizi în cadrul lotului demonstrativ cultivat pentru ZIUA PORUMBULUI de la Seuca.

Principalul hibrid al Saaten Union România de la Seuca a fost Paparazzi.

”Anul acesta am participat doar cu cinci hibrizi, am ales să venim doar cu hibrizii noi, dintre care patru hibrizi noi, din 2021, de la cel mai timpuriu la cel mai tardiv. Am venit cu hibridul Paparazzi, un FAO 300 cu bob semisticlos și o culoare antocianică accentuată, care se remarcă printr-un potențial de producție remarcabil pentru grupa de maturitate FAO 300, cu potențial de producție de peste 12 tone, cu știuleți cu 20 de rânduri și 40-42 de boabe pe rând, masa de 1.000 de boabe în medie. Paparazzi 300 a intrat în portofoliul nostru pentru a răspunde oarecum reglemenetărilor legislative ale Uniunii Europene, iar hotărârea aceasta de a retrage foarte multe pesticide, foarte multe substanțe active, a pus piedici fermierilor. Anticipăm pe viitor că anumite probleme se vor accentua. Paparazzi, având un bob semisticlos, evită oarecum atacul de Helicoverpa armigera – omida fructificațiilor. Sticlozitatea bobului îi oferă o protecție”, a prezentat fermierilor prezenți Ionuț Bărbulescu, reprezentant Saaten Union România, responsabil pentru portofoliul de floarea soarelui și porumb.

Numărul doi în câmpul Saaten Union România de la Seuca a fost Badiane, hibrid cu FAO 340-360, ”care vine cu un potențial de producție remarcabil, foarte înalt, la pachet cu pierderea apei din bob, foarte, foarte rapidă.”

”Badiane și Replik sunt hibrizii numărul 1 din portofoliul Saaten Union din punct de vedere al pierderii apei din bob”, a explicat Ionuț Bărbulescu.

În același lot demonstrativ au mai fost utilizați hibrizii SUM 305, Darius și Cali.

”SUM 305 este omniprezent în toate regiunile din România, Ungaria, chiar și în Ucraina a prins foarte bine și de acolo avem cereri tot mai mari. Despre acest hibrid a spus un vizitator că a avut o producție de 13,5 tone. În câmpurile de cercetare obținem producții puțin mai mari, de 16 tone, dar și cu o tehnologie pe măsură. Darius este un FAO 390 din punct de vedere al arhitecturii plantelor și a umidității la recoltare, comparativ cu alți martori, dar din punct de vedere al capacității de producție este peste hibrizii 400 FAO, vorbim despre un potențial de producție record de 16-18 tone la 80.000 de plante. Este pentru fermieri dedicați pentru regim pluviometric pe măsură. Desigur, schema de fertilizare trebuie adaptată de către specialiști. În portofoliu mai avem FAO 220 semisticlos Tonacja. Pentru că cererea este în creștere pentru această semisticlozitate, avem și porumb cu bob alb pentru anumiți fermieri, FAO 500, se numește ISH 510W, și Spartan FAO 320 – stabilitate și productivitate într-un cuvânt”, a sintetizat Ionuț Bărbulescu.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.