Au început controale în școlile mureșene Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1074 Vizualizări

Au început controale în școlile mureșene

Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Mureș intensifică acţiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecţie sanitară în şcoli. Scopul acestui demers este de a oferi protecția individuală, protecția colectivă, combaterea prin orice mijloc a transmiterii comunitare a germenilor și izolarea celor bolnavi și contaminați, în vederea funcționării în condiții de siguranță a unităților de învățământ.

“ În perioada 6-14 octombrie, fiecare inspector coordonator se va deplasa pe teren și va monitoriza respectarea regulilor impuse în aceste condiții, conform ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind organizarea activității în școli” a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Mureș, prof. Irimie-Matei Camelia .

 Astfel, se vor urmări respectarea măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 , purtarea obligatorie a măștii pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal precum și pentru întregul personal al unității de învățământ, atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreației (în spațiu închis), igiena riguroasă a mâinilor, realizarea curățeniei și dezinfecției în unitățile de învățământ, separarea și limitarea contactului între elevi din clase diferite, neparticiparea la cursuri a preșcolarilor  sau elevilor ce prezintă febră sau simptome caracteristice pentru infecția cu Sars-Cov-2, clasele care au început cursuri on-line.

Amalia VASILESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE