Proiectul ”ImpAct. Joc și Învățare”, la final Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Proiectul ”ImpAct. Joc și Învățare”, la final

450 de elevi, 15 clase și șase licee, acesta este bilanţul proiectului ”ImpAct. Joc şi Învăţare.” Dacă în proiectul precedent, ”ImpAct.Teatru pentru tineri”, au fost implicați elevi din clasele IX-XI, de această dată proiectul s-a axat exclusiv pe elevii din clasele a XII-a. Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, Liceul Vocațional de Artă Târgu Mureș, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” şi Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” au fost instituţiile de învăţământ participante.

”În ImpAct. Joc și Învățare”, o echipă artistică a Teatrului Național Târgu Mureş formată din actorii Rareș Budileanu, Alexandru Andrei Chiran, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Loredana Dascălu, Bianca Fărcaș, Costin Gavază, Andi Gherghe, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Nicu Mihoc, Ștefan Mura, Dana Pancu, Liviu Pancu, Dan Rădulescu și Alexandra Țifrea a intrat la orele de Limba şi literatura română și le-a transformat în adevărate ateliere de teatru. Folosind mijloace din artele spectacolului de teatru și tehnici specifice educației non-formale, s-a încercat o apropiere de teatru prin literatură a tinerilor și, totodată, s-a încercat prezentarea unei abordări neconvenționale a operelor literare”, a informat Biroul de presă al Teatrului Național Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, actorii au lucrat cu elevii pe texte precum: ”Ion” de Liviu Rebreanu, ”Enigma Otiliei” de George Călinescu, ”Ultima noapte de dragoste, întâia de război” de Camil Petrescu, ”Moromeții” de Marin Preda şi ”Iona” de Marin Sorescu.

”Vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a Teatrului Național – Compania ”Liviu Rebreanu” și pagina de Facebook a Asociației pentru teatru Liviu Rebreanu pentru a descoperi imagini și momente din întâlnirea actorilor cu elevii. Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu-Mureș. Producătorul proiectului a fost Asociația pentru teatru Liviu Rebreanu, în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania Liviu Rebreanu şi Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Sponsorii tradiţionali sunt Azomureș şi Aquaserv”, se arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE