O seară de poveste la biserica Adormirea Maicii Domnului Religie
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 444 Vizualizări

O seară de poveste la biserica Adormirea Maicii Domnului

În ziua de 14 decembrie, la ceas de seară, tinerii din urbea târgmureșeană s-au reunit, cu mic, cu mare, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, pentru a-și împărtăși trăirile, emoția și bucuria specifică perioadei premergătoare marelui Praznic al Nașterii Domnului.

Potrivit informațiilor furnizate pe pagina oficială de facebook a Bisericii „Adormirea Maici Domnului„, în prima parte a întâlnirii s-a derulat workshop-ul „Legendă și adevăr – Moș Crăciun și Moș Nicolae”, în cadrul căreia domnul Prof. dr. Ciprian Fărcaș, a susținut o scurtă prelegere despre viața și minunile Sfântului Nicolae și legenda apariției lui Moș Crăciun. A urmat apoi o sesiune de dezbateri cu publicul participant, având ca subiect central semnificația Crăciunului, tradițiile și obiceiurile care au loc cu acest prilej, punându-se accent pe elementele care diferențiază sensul real – religios, de cel comercial al sărbătorii Nașterii Domnului, dar și pe importanța cunoașterii și înțelegerii a Celui ce va veni spre mântuirea noastră. Ulterior, întreaga suflare prezentă a intonat frumoasele colinde de o valoare culturală, patrimonială și spirituală incomensurabilă, primite moștenire de la vrednicii noștri străbuni.

În cea de-a doua parte a întâlnirii a avut loc o activitate creativ-educativă, în cadrul căreia tinerii, cu multă pricepere și dibăcie, și-au valorificat imaginația și talentul artistic prin confecționarea de decorațiuni cu tematica Crăciunului. Astfel, utilizând tehnica picturii, decoupage-ului, lipiturii, etc., au rezultat o varietate de obiecte de decor ce vor reda o atmosferă aparte – de poveste – casei și vor înfrumuseța bradul fiecărui tânăr artist.

Toate acestea s-au derulat într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu aromă de portocale și scorțișoară, finalul întâlnirii fiind marcat printr-o mică agapă, organizată cu sprijinul Pr. Mihai Dumitrescu, Inspector social eparhial în județul Mureș, și al Doamnei prof. Carmen Nicoară, Director al Școlii Gimnaziale Petelea.

Activitatea „Crăciun de poveste” a fost realizată în cadrul proiectului „O seară de poveste”, în colaborare cu cadre didactice ce provin de la unități școlare din Târgu Mureș și din împrejurimi: doamnele prof. Carmen Nicoară – Director și Andra Poptamas, de la Școala Gimnazială Petelea; prof. dr. Ciprian Fărcaș de la Școala Gimnazială „Dacia” Târgu Mureș, respectiv Liceul Tehnologic Iernut; doamnele prof. înv. preșcolar Dorina Pop, Angela Cătană și Roxana Ogleja, de la Grădinița „Paradisul Copilăriei” Târgu-Mureș, respectiv Sandra Pilcă, de la Grădinița „Dumbrava minunată” Târgu-Mureș și Laura Popescu, studentă a Facultății de Psihologie din cadrul UMFST.

Proiectul „O seară de poveste” este un concept al Structurii de misiune și tineret pentru județul Mureș din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei și se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, acesta constând într-un program catehetic complex și integrat, didactic și netradițional deopotrivă, care își propune să-i apropie pe tineri de biserică, de învățătura ortodoxă și de dreapta-viețuire, conlucrând împreună clerici, cadre didactice și specialiști care activează în diverse domenii de activitate, la formarea completă și corectă a tinerei generații care va guverna societatea de mâine.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE