Planul lui Soós: Parcări supraetajate cu taxă în cartiere + taxe mai mari pentru parcările de lângă blocuri! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7744 Vizualizări

Planul lui Soós: Parcări supraetajate cu taxă în cartiere + taxe mai mari pentru parcările de lângă blocuri!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 23 decembrie, în cadrul emisiunii online One2One, că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” au demarat procedurile pentru construirea a șapte parcări supraetajate în cartiere și a unei parcări subterane în zona centrală, lângă fostul Hotel Parc.

”Primăria a pornit proiectarea a opt parcări supraetajate în oraș, adică nu numai supraetajate pentru că sunt și subterane. Primul contract semnat a fost deja pe studiu de fezabilitate, e semnat contractul pentru parcarea subterană din spatele Hotelului Parc și avem un alt contract semnat pe studiu de fezabilitate Aleea Hațeg, lângă Pandurilor, care va asigura pentru circa 500 de mașini parcare protejată și comodă, să nu mai trebuiască să avem grijă că se zgârie mașina dacă ne certăm cu vecinii, și nu numai zona asta este vizată. Este pornită documentația tehnică pentru parcarea din strada Sârguinței, lângă Jandarmerie, parcarea din Dâmbu – zona Ciucaș și zona Cornișa. Acestea sunt primele parcări supraetajate care se vor construi în cartiere pentru a normaliza și pentru a oferi servicii decente cetățenilor”, a precizat Soós Zoltán.

Parchezi lângă bloc, plătești!

În cadrul aceleiași emisiuni realizată și prezentată de Ovidiu Mita, edilul șef al municipiului Târgu Mureș a afirmat că în noile parcări supraetajate din cartiere ”taxa de parcare va fi mult mai mică” în comparație cu taxa care va fi percepută pentru parcarea autoturismului lângă bloc unde va exista ”o taxă mai mare de plătit.”

”Sunt foarte multe observații care ne vin, de ce au unii patru mașini, noi nu putem din păcate să reglementăm numărul mașinilor per familie, dar dacă o să avem suficiente locuri de parcare, în parcările supraetajate taxa de parcare va fi mult mai mică, iar cine dorește să parcheze lângă bloc mașina evident va avea o taxă mai mare de plătit și așa vom reuși cumva să rezolvăm problema parcărilor din cartiere”, a anunțat Soós Zoltán.

”Noi am zis că până nu se găsește o soluție tehnică, viabilă, nici nu are rost să introducem în zona de cartiere taxe, doar după ce putem oferi alternativă populației”, a mai precizat primarul municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE