Maraton de citit cu voce tare la Biblioteca Județeană Mureș Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 528 Vizualizări

Maraton de citit cu voce tare la Biblioteca Județeană Mureș

Luna februarie debutează cu un eveniment important la nivel global pentru cei de pretutindeni ce vor sărbători „Ziua cititului cu voce tare”. Această inițiativă  ce și-a propus să promoveze cartea și lectura ca fundamente ale alfabetizării, este adoptată și de Biblioteca Județeană Mureș care organizează un maraton de citit cu voce tare. 

„Anul acesta repetăm! Și mai în forță facem cititul să răsune! Cartea, lectura și biblioteca aduc împreună iubitorii de cultură, de cuvânt scris, de înțelepciune. Bibliotecari, personalități locale, copii, tineri, părinți, bunici, profesori… cu toții citim cu voce tare pentru ca lectura să depășească orice frontieră”, transmite echipa bibliotecii. 

România s-a alăturat acestei inițiative, conferindu-i o culoare aparte: „Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI”, care în acest an se desfășoară în data de 2 februarie.  Și în 2022, ZICI ne surprinde într-o perioadă cu ape mișcătoare, în care este mai sigur să ne întâlnim în fața ecranelor decât fizic, însă, nici de această dată acest aspect nu ne va împiedica să arătăm tuturor că Lectura, Cartea și Cuvântul fac parte din cotidianul nostru interior! Putem să împărtășim cu alții bucuria cititului, să le spunem ce ne place nouă și să-i ascultăm pentru a afla care sunt preferințele lor! 

Începând din 1 februarie, timp de 10 zile doritorii sunt invitați să trimită o filmare în care să fie surprins un pasaj dintr-o carte preferată, citit bineînțeles cu voce tare. Echipa bibliotecii va publica filmulețele pentru a răspândi mesajul în comunitate.

Toată lumea e invitată să participe la maratonul cititului cu voce tare.

„În aceste zece zile propunem să ne citim unii altora cu voce tare. Vă provocăm să alegeți un fragment din cartea preferată roman, nuvelă, poezie, să îl citiți cu voce tare și să vă filmați în timp ce lecturați. Noi vom publica filmulețele trimise pe întreaga durată a celor zece zile de lectură. Citim cu voce tare pentru cei de lângă noi, bucurându-ne de bucuria lor. Așadar, te așteptăm, dragă cititorule, alături de noi să zici cu voce tare un fragment, sau mai multe , dintr-o carte a ta de suflet”, au transmis organizatorii evenimentului.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE