Elevă selecționată pentru bursă Tinere Talente Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 1180 Vizualizări

Elevă selecționată pentru bursă Tinere Talente

Să o cunoaștem pe tânăra violonistă, una din cei 30 de tineri muzicieni și artiști vizuali care au primit bursă în cadrul programului național Tinere Talente, implementat de Fundația Regală Margareta a României.

Teodora Iulia Todoran studiază vioara la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș sub îndrumarea prof. univ. dr. Valeriu Maior. A participat la Olimpiade și concursuri naționale și internaționale unde a obținut numeroase premii: Locul al lll-lea la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Marele Premiu la Concursul național „Geantă-Manoliu”, Premiul al ll-lea la Concursul internațional „George Manoliu”. În anul 2018, Teodora a avut primul său concert cu orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș iar în anul 2019, datorită rezultatelor deosebite obținute, a primit o bursă din partea Fundației Japoneze „Kumamoto-Romania Association ” în cadrul căreia a avut ocazia să susțină un concert sub bagheta dirijorului Shinya Ozaki. De menționat este și participarea Teodorei la masterclass-uri susținute de violonistul Gabriel Croitoru.

Dezvoltarea talentului

Cu sprijinul programului Tinere Talente, își propune să își dezvolte în continuare cunoștințele muzicale, participând la diferite masterclass-uri, concursuri naționale și internaționale. Visul tinerei bursiere este să își perfecționeze tehnica și stilul, pentru a transmite cât mai bine publicului lucrările interpretate.

“ Este o bursă pentru care am aplicat în octombrie și a trebuit să trecem o probă de interviu și una de cântat. Bursa mea constă într-o sumă de bani pe care o pot folosi pentru concursuri, cursuri de măiestrie în țară și străinătate și accesorii violonistice (arcuș, corzi, partituri). Deocamdată în viitorul apropiat voi participa în diferite concerte și tabere de creație . La sfârșitul lunii martie vom pleca în cadrul bursei pentru a vizita centre muzicale din Norvegia”, a menționat tânăra elevă. Îi urăm mult succes în viață!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE