Slovacia, pregătită să primească militari NATO Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Slovacia, pregătită să primească militari NATO

Slovacia, ţară vecină Ucrainei, se pregăteşte să organizeze în viitorul apropiat un vot în parlament pentru a autoriza primirea a circa 1.200 de militari ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pe teritoriul său.

Ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, a declarat că trupe germane şi olandeze vor face parte din contingentul desfăşurat, precum şi un sistem de apărare aeriană Patriot. „Slovacia se simte ameninţată”, a declarat Nad.

Însă această desfăşurare trebuie mai întâi să fie aprobată de guvern şi parlament. Problema trupelor străine este una controversată în Slovacia, ţară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a UE şi NATO.

Un responsabil al Ministerului Apărării a declarat sub acoperirea anonimatului că aprobarea de către guvern va avea loc „foarte curând”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Martina Koval Kakascikova, a declarat că trupe ale altor ţări ar putea fi de asemenea desfăşurate în Slovacia, precizând că „negocieri sunt în curs cu mai multe ţări”. Slovacia a primit până acum peste 30.000 de refugiaţi din Ucraina, după ce Rusia şi-a început invazia.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )   

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE