”Istoria trăită – istoria povestită – dialog între generații” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 184 Vizualizări

”Istoria trăită – istoria povestită – dialog între generații”

Muzeul Județean Mureș continuă seria întâlnirilor din afara expozițiilor și a spațiilor de vizitare. Acțiunea întreprinsă miercuri, 23 martie, în cadrul programului-pilot ”Istoria trăită – istoria povestită – dialog între generații” a avut loc în incinta Căminului pentru Persoane Vârstnice Târgu Mureș s-a bucurat de participarea a circa 50 de b-unici cu ale lor povești de colecție.

”La acestea s-au adăugat momentele petrecute alături de noi în turul virtual al expoziției tematice „Mureșeni în tranșeele Marelui Război”- cea mai recentă expoziție găzduită de Secția de Etnografie și Artă Populară a muzeului, aflată în Palatul Toldalagi și deschisă publicului de marți până vineri între orele 9.00 – 16.00, sâmbăta între orele 9.00 – 14.00 și duminica între orele 9.00 – 13.00. La eveniment a luat cuvântul domnul dr. Marc Dorel, cercetător și unul din curatorii expoziției, care a răspuns întrebărilor celor prezenți legate de expoziție și care, la final, a menționat că anul acesta Secția de Etnografie și Artă Populară va organiza mai multe evenimente dedicate aniversării centenarului încoronării suveranilor români (1922-2022)”, a informat Biroul de presă al Muzeului Județean Mureș.

Invitatul special al evenimentului a fost Rafila Moldovan din satul mureșean Idicel- Pădure, care a primit din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale titlul de Tezaur Uman Viu și care i-a încântat pe cei prezenți cu cântece vechi de cătănie și cu un recital de poezie din creația proprie.

”Rafila Moldovan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi rapsozi, colecționari şi meşteri populari din judeţul Mureş, care se implică voluntar în salvarea tradițiilor populare româneşti, inclusiv a portului popular din zona Văii Mureşului Superior”, se mai arată în comunicat.

(Redacția / Foto: Henn Attila)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE