Mureș: Concurs pentru prevenirea violenței fizice și psihologice Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 162 Vizualizări

Mureș: Concurs pentru prevenirea violenței fizice și psihologice

La începutul semestrului II al anului școlar în curs, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, a demarat implementarea ,,Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”, care se desfășoară la nivel național.

Proiectul are drept scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) care se manifestă în școli. Beneficiari sunt, cu precădere, elevii din clasele gimnaziale, dar și părinții acestora și cadrele didactice.

În cadrul acestuia au fost înscrise patru unități de învățământ din județul Mureș, respectiv Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” Târgu Mureș, Școala Gimnazială ,,Serafim Duicu” Târgu Mureș, Școala Gimnazială ,,Romulus Guga” Târgu Mureș și Școala Gimnazială Petelea.

Cu ocazia zilei de 30 ianuarie – ,,Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală”, a fost lansat un concurs demarat în cadrul proiectului mai sus menționat. Astfel, elevii au avut de elaborat anumite materiale informativ-preventive, respectiv un afiș (format 100 x 70 centimetri) și un clip video (durata de maxim 3 minute) care să transmită mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

Concursul s-a adresat claselor de gimnaziu din unitățile școlare participante în cadrul proiectului, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi, coordonat în acest scop de cadrele didactice.

La nivelul fiecărei școli a fost desemnată o singură clasă câștigătoare, care a reprezentat unitatea de învățământ în etapa județeană.

În urma jurizării de către reprezentanții instituțiilor partenere, în etapa județeană, Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” Târgu Mureș a fost desemnată câștigătoarea locului I, iar cu prilejul Zilei Poliției Române, aceasta va participa la o etapă de selecție la nivel național.

În cursul zilei de ieri, 23 martie, în incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș, în cadrul manifestărilor ocazionate de Ziua Poliției Române, elevii și cadrele didactice care au participat la acest concurs au fost felicitați, fiindu-le acordate diplome de merit, cupe și premii, oferite cu sprijinul organizației profesionale Corpul Național al Polițiștilor – filiala Mureș.

Adresăm felicitări tuturor elevilor implicați în activitate, pentru munca depusă, pentru implicarea și viziunea de care au dat dovadă, precum și cadrelor didactice pentru îndrumarea acestora spre obținerea de rezultate deosebite, iar partenerilor, mulțumiri pentru sprijinul acordat.

În continuare, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș vor continua activitățile preventive în cadrul ,,Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar”, menite a preîntâmpina și înlătura orice formă de violență în mediul școlar.

La mulți ani Poliția Română!

(Compartimentul Relații Publice, IPJ Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE