Picturi de Irina Spînu, la Camera K’ARTE Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Picturi de Irina Spînu, la Camera K’ARTE

Asociația K’ARTE cu sprijinul REEA organizează vineri, 25 martie, începând cu ora 18.00, vernisajul de pictură „Between the Lines”, având-o ca autoare a lucrărilor pe Irina Spînu. Deschiderea desfășurarea evenimentului va avea loc pe pe strada George Enescu, la numărul 2, din Târgu Mureș.

„Picturile Irinei Spînu, croșetări meticuloase de structuri deopotrivă fragile și monumentale, vestimentare sau arhitecturale, sunt un soi de vestigiu intim, de relicvă a ceva ce nu a existat niciodată. În ciuda structurilor bine articulate pe care le vedem, artista nu documentează sau radiografiază aici universul material ci provoacă un joc vizual, construiește cu abilitate și răbdare o pânză efemeră a Penelopei, o abundență de volumetrii și suprafețe pe care le privim vrăjiți doar pentru a ne aminti că totul e o iluzie”, a transmis echipa Asociației K’ARTE.

Despre Irina Spînu este cunoscut că s-a născut în Ploiești în anul 1985, a studiat pictura cu Ștefan Câlția la Universitatea Națională de Arte din București, absolvind licența în 2008, urmând apoi finalizarea masterului în 2010.  În prezent, aceasta trăiește și lucrează în București.

„Aceste urme textile se pliază și se integrează în forme geometrice și aduc în prim plan problema conservării, fragilității si a vulnerabilității.

Țesătura ne spune întotdeauna ceva despre oameni, îi plasează într-un context social, este de fapt un câmp deschis de informație privitoare la cultură, stilul de viață și istoaria unei comunități, protejează, vorbește despre viața locului și ritmul zilelor. Firele subțiri se împletesc și despletesc mereu, acționând ca o limbă străveche ce își dorește sa fie descifrată și să reziste timpului”, punctează autoarea cu privire la lucrările sale.

Pentru mai multe informații despre artistă, cât și despre lucrările Irinei Spînu, puteți accesa site-ul oficial al acesteia: http://irinaspinu.ro/.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE