Kazahstanul nu vrea să se afle după o ”cortină de fier” Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 101 Vizualizări

Kazahstanul nu vrea să se afle după o ”cortină de fier”

Companiile care pleacă din Rusia din cauza războiului din Ucraina sunt binevenite să-şi mute producţia în Kazahstan, a declarat ministrul adjunct de externe kazah publicaţiei germane Die Welt, adăugând că ţara sa nu vrea să ajungă de partea greşită a unei noi „cortine de fier”.

Companiile nu trebuie să vină doar pentru a evita sancţiunile împotriva Rusiei, „toate companiile cu o reputaţie bună care vor să-şi mute producţia aici sunt binevenite”, a subliniat Roman Vasilenko.

„Dacă apare o nouă cortină de fier, nu vrem să rămânem în spatele ei”, a adăugat el, referindu-se la termenul folosit în Occident pentru linia care diviza Europa de est şi de vest în timpul războiului rece.

Numeroase companii occidentale şi-au închis afacerile în Rusia ca răspuns la presiunile consumatorilor de a lua atitudine împotriva invaziei din Ucraina, aminteşte Reuters.

Kazahstanul, fostă republică sovietică, la fel ca Ucraina, a evitat să critice invazia, dar preşedintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a afirmat mai devreme în martie că toate ţările trebuie să respecte cu stricteţe normele şi principiile Cartei Naţiunilor Unite.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE