Siguranța pe internet, seminar la biserica ortodoxă din Unirii Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Siguranța pe internet, seminar la biserica ortodoxă din Unirii

Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” Unirii, a găzduit marți, 29 martie, seminarul „Siguranța pe internet. Cum evităm pericolele din spațiul public”, adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Evenimentul a fost organizat de Departamentul de tineret și Biroul de cateheză al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, prin Structura de tineret din județul Mureș, în colaborare cu Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.P.T.), reprezentat de doamna Nicoleta Someșan.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre avantajele navigării pe internet, consecințele expunerii în social media, transferul de informații cu caracter personal în spațiul virtual, metodele de racolare, formularea de recomandări privind evitarea pericolului, cu vizionarea de filmuleţe care abordează această tematică. S-a accentuat importanța setării confidențialității conturilor pe care le avem, efectuarea de „curățenie” în lista de prieteni și acordarea unei atenții sporite înainte de a accepta „cererea de prietenie”. În plus, multă responsabilitate atunci când selectăm fotografiile pe care le publicăm. Ulterior, a urmat un atelier în cadrul căruia tinerii participanți, înzestrați cu multă pricepere și creativitate, au transpus concluziile extrase prin intermediul planșelor și desenelor reprezentative.

Partenerii evenimentului

Potrivit informațiilor furnizate de Pr. Silviu Jimborean, Inspector de tineret pentru județul Mureș, acțiunea se înscrie în seria activităților dedicate Lunii pentru viață. S-a desfășurat sub coordonarea prof. Carmen Nicoară, Director al Școlii Gimnaziale Petelea, prof. înv. primar Angela Cătană – Grădinița „Paradisul Copilăriei” Târgu-Mureș, prof. Raluca Vodă – Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Târgu-Mureș, prof. Andra Poptamas – Școala Gimnazială Petelea, Laura Popescu – studentă a Facultății de Psihologie „Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureș, și domnul prof. dr. Ciprian Fărcaș – Școala Gimnazială „Dacia” Târgu-Mureș și Liceul Tehnologic Iernut.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE