Târgu Mureș: ”Rații individuale de luptă”, pe lista de shopping a Forțelor Speciale Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5690 Vizualizări

Târgu Mureș: ”Rații individuale de luptă”, pe lista de shopping a Forțelor Speciale

Conducerea Unității Militare (UM) 01016 Târgu Mureș, cu sediul în Bulevardul Cetății nr. 43, care este unitate cu competenţe în achiziţii de bunuri şi servicii pentru Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, a publicat, în data de 31 martie 2022, un anunț de consultare a pieței pentru determinarea valorii estimate a preţului unitar pentru produsul ”Rație individuală de luptă” cu mâncare gătită tip MRE ”meal ready to eat” în vederea iniţierii unei proceduri de achiziţie având ca obiect furnizarea de ”Rație individuală de luptă (RIL)”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit Caietului de sarcini aferent anunțului, cantitatea de rații individuale de luptă estimată că va fi achiziționată este de 22.000 de bucăți, iar termenul limită pentru finalizarea consultării pieței este 11 aprilie 2022.

”Alimentele care compun rația individuală de luptă trebuie să asigure hrana adecvată unei persoane pentru 24 de ore, cu un aport caloric de 5.010 plus/minus 20 de calorii, 50-60% carbohidrați, 25-35 % lipide și 10-20% proteine. Produsele alimentare vor fi grupate pe trei mese principale – mic dejun, prânz, cină. Alimentele care compun rația individuală de luptă trebuie să furnizeze un aport caloric, repartizat astfel: micul dejun – minim 25% – maxim 30% din aportul caloric al rației; prânzul – minim 40% –  maxim 50% din aportul caloric al rației de luptă; cina – minim 20% – maxim 30% din aportul caloric al rației”, se menționează în Caietul de sarcini.

În același document, se mai menționează că structura unei mese va fi alcătuită dintr-un fel principal de tipul MRE, biscuiți (crakers) sau pâine, băuturi reci sau calde, gustări, dulciuri și produse alimentare tartinabile, respectiv că ”materialele pentru servirea hranei din compunerea rației individuale de luptă prevăzute la punctul 3, litera b, număr curent 1, 2 din ST 873-22, ediția I, vor fi asigurate cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului 6/2021 privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului.”

Caietul de sarcini poate fi lecturat accesând adresa web de mai jos:

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE