Concursul Vreau să fiu actor! Premii și mențiuni Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 475 Vizualizări

Concursul Vreau să fiu actor! Premii și mențiuni

Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș a organizat, joi 7 aprilie, a cincea ediție a Concursului Județean de Teatru Școlar „Vreau să fiu actor!”. Spectacolul-concurs pregătit de catedra de Limba și literatura română a liceului s-a desfășurat la Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”. De realizarea și desfășurarea proiectului s-au ocupat prof. drd. Ancuța-Loredana Pașcan, prof. Cornel-Cristian Vulc, director Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”  și director adjunct  prof. Ioana Bathori. Li s-au alăturat prof. Cristina-Ligia Matei, prof. Titus Ilovan și secretar Marcela Oltean.  Juriul a fost format din inspector de Limba și literatura română, prof.dr. Maria Kozak, inspector Educație permanentă, prof.dr. Diana Nițulescu și prof. de Limba și literatura română, de la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Gabriela Iliescu. Concursul a fost prezentat de prof. Titus Ilovan, iar fotografiile au fost realizate de prof. Ana Cifu, ambii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”.

Trupele participante au fost: „Voie bună” de la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” din Tîrgu Mureș, prof. coord. Maria Băldean, ”Machiavelicii” și „DMBV” de la liceul organizator, prof.coordonatori Cristina-Ligia Matei și Titus Ilovan, „Acuzabilii” de la Liceul Tehnologic nr.1 Luduș, prof.coord. Casiana-Mirela Cozma, „Trubadurii Sighișoarei” de la Colegiul Național „Mircea Eliade” Sighișoara, prof. coord. Alina Simona Cordoș, „Valurile” de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” Tîrgu Mureș, prof. coord. Raluca Marian.

S-au obținut următoarele premii și mențiuni:

La secțiunea trupe:

Mențiunea a II-a: Trupa „Voie Bună” – Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Tîrgu Mureș

Mențiunea I: Trupa „DMBV” – Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Tîrgu Mureș

Premiul al III-lea: Trupa „Valurile” – Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” Tîrgu Mureș

Premiul al II-lea: Trupa „Machiavelicii” – Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Tîrgu-Mureș

Premiul I: Trupa „Trubadurii Sighișoarei” – Colegiul Național „Mircea Eliade” Sighișoara

La secțiunea Cel mai bun actor/interpretare artistică:

Premiul pentru Cel mai bun actor în rolul principal: Cârțală Radu, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”  (rolul Mutul din adaptarea piesei „Triumful științei” de Tristan Bernard)

Premiul pentru Cea mai bună actriță în rolul principal: Pop Carmen, Liceul Tehnologic nr.1 Luduș (rolul Cocoana din piesa „Articolul 214” de I.L.Caragiale)

Premiul pentru interpretare artistică: Țambrea Adina (rolul doamnei Rabochon din adaptarea piesei „Triumful științei” de Tristan Bernard și Jîrcan Denis din adaptarea piesei „Ceasul deșteptător” de Roger Avermaete), ambii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”.

Trofeul „Vreau să fiu actor” a revenit trupei „Acuzabilii” de la Liceul Tehnologic nr.1 Luduș, pentru piesa „Articolul 214” de I.L.Caragiale.

Trofeul „Vreau să fiu actor!” a revenit elevei Beianu Alexandra de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, pentru rolul Violet din Piesa „Toate acele locuri minunate” adaptare a romanului cu același titlu de J.Niven.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE