Apelul liderului Bisericii Ortodoxe Ruse Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

Apelul liderului Bisericii Ortodoxe Ruse

Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a cerut populaţiei să se alăture autorităţilor, în timp ce Moscova îşi continuă intervenţia militară în Ucraina. Patriarhul Kirill a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina. El vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă.

”Domnul să ne ajute să ne unim în aceste vremuri dificile pentru patria noastră, inclusiv în jurul autorităţilor”, a declarat Kirill, în vârstă de 75 de ani, într-o predică ţinută la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax.

”Autorităţile să fie pline de responsabilitate faţă de poporul lor, de smerenie şi dorinţa de a-l sluji chiar cu preţul vieţii”, a adăugat patriarhul, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin. Sprijinul patriarhului pentru campania militară a Rusiei, în care au fost ucişi mii de soldaţi şi civili ucraineni, a provocat furia unor membri ai Bisericii Ortodoxe din ţară, precum şi a bisericilor din străinătate legate de Patriarhia Moscovei.

El a declarat că, odată ce populaţia se va uni în jurul autorităţilor, ”va exista o solidaritate reală şi capacitatea de a respinge duşmanii atât externi, cât şi interni…”.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE