India condiționează negocierile cu Pakistanul Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

India condiționează negocierile cu Pakistanul

India a exclus joi orice negocieri oficiale cu Pakistanul până când această ţară, care are de puţin timp un nou guvern, nu va pune capăt „terorismului transfrontalier”.

Alegerea în aprilie a lui Shehbaz Sharif în funcţia de premier al Pakistanului a alimentat speranţa privind o reducere a tensiunilor între cele două ţări rivale dotate cu armă nucleară, ale căror relaţii s-au deteriorat din cauza problemei regiunii Caşmir.

Bagchi a subliniat că schimbul de scrisori între premierul indian Narendra Modi şi Sharif ţine de simpla curtoazie diplomatică. Relaţiile dintre cele două ţări, conflictuale de decenii, au înregistrat o escaladare a tensiunilor după decizia Indiei din 2019 de a revoca statutul de autonomie parţială al Jammu şi Caşmir, teritoriu majoritar musulman administrat de India.

Caşmirul este divizat între India şi Pakistan, care revendică totalitatea acestui teritoriu din Himalaya după independenţa sa proclamată în 1947. New Delhi acuză de decenii Islamabadul că susţine grupările de insurgenţi din Caşmirul indian, ceea ce Pakistanul dezminte.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: www.stiripesurse.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE