„Cele mai neglijate” crize ale refugiaților Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

„Cele mai neglijate” crize ale refugiaților

Cele zece „cele mai neglijate” crize de strămutare a populaţiei sunt pentru prima dată toate în Africa, afirmă Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi (NRC) într-un raport, îngrijorat de consecinţele războiului din Ucraina pe continent.

NRC publică o listă anuală a celor zece „cele mai neglijate crize de strămutare”, bazată pe trei criterii: lipsa de voinţă politică a comunităţii internaţionale de a găsi soluţii, lipsa acoperirii mediatice şi de finanţare a nevoilor umanitare. Clasamentul pentru 2021 „este o mărturie a eşecului cronic al factorilor de decizie, al donatorilor şi al presei de a aborda conflictele şi suferinţa umană de pe acest continent”, a deplâns secretarul general al ONG-ului, Jan Egeland, citat într-un comunicat.

În timp ce o mare parte din ţările africane sunt de obicei incluse (8 din 10 în 2020), 2021 este primul an în care „toate zece sunt în Africa”, potrivit raportului. La fel ca anul precedent, Republica Democrată Congo (RDC) „figurează în această listă pentru a şasea oară consecutiv”, subliniază NRC, ţară plasată pe primul loc, cu 5,5 milioane de persoane strămutate, în special în nord-estul ţării.

„Aceasta este una dintre cele mai grave crize umanitare din acest secol şi cu toate acestea, cei din interiorul şi din afara Africii care au puterea de a schimba acest lucru închid ochii la valurile de atacuri brutale şi direcţionate împotriva civililor care distrug comunităţile”, potrivit ONG-ului.

În Africa de Vest, Burkina Faso, care are acum peste 1,75 milioane de persoane strămutate, în special în nordul ţării afectat de atacuri jihadiste, se află pe poziţia a doua, înaintea Camerunului, Sudanului de Sud, Ciadului, Mali, Sudanului, Nigeriei, Burundi şi Etiopiei. Foametea este în creştere în majoritatea acestor ţări, în special din cauza înrăutăţirii situaţiei lor alimentare, „prin creşterea preţului grâului şi combustibilului cauzată de războiul din Ucraina”, avertizează NRC.

„În plus, mai multe ţări donatoare sunt pe punctul de a decide sau a lua în considerare reducerea ajutorului lor către Africa pentru a redirecţiona fondurile spre Ucraina şi primirea refugiaţilor în ţările lor”, adaugă NRC.

France Presse

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE