FOTO: ”Călător prin lumea copilăriei”, la Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 508 Vizualizări

FOTO: ”Călător prin lumea copilăriei”, la Târgu Mureș

Cetatea Medievală din Târgu Mureș a fost, în data de 1 iunie, locul în care s-a desfășurat prima ediție a acestui proiect, la inițiativa inspectorului școlar profesor preșcolar Maria Ramona Gros, coordonatoarea Departamentului pentru Educație timpurie limba română, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

Ateliere de creație și joc, cu copiii

Încet, dar sigur, curtea interioară a Cetății a prins viață și a răsunat de vocile cristaline ale copiilor prezenți în această frumoasă zi dedicată lor, ziua de 1 Iunie. Curiozitatea, entuziasmul, emoțiile, fericirea și încântarea puteau fi citite atât pe chipul celor mici, cât și pe cel al părinților, așteptând cu nerăbdare să descopere surprizele pregătite special pentru ei, de către grădinițele partenere în proiect.

În deschiderea evenimentului au luat pe rând cuvântul inspectorul școlar pentru Educație timpurie, profesor preșcolar Maria-Ramona Gros, și inspectorul școlar general, profesor drd. Sabin-Gavril Pășcan, felicitându-i pe cei mici pentru această frumoasă zi și dorindu-le succes în drumul vieții. De asemenea, la eveniment au fost prezenți inspectorul școlar adjunct – profesor Gabriel-Cornel Grozav și inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, profesor drd. Ancuța Loredana Pașcan.

Rând pe rând, copiii s-au îndreptat apoi către atelierele de creație sau joc, pregătite cu mult drag de către doamnele educatoare, având la dispoziție o gamă variată de materiale și activități pe care să le aleagă. Pictură pe pietre, pictură pe forme de ipsos sau pe felii de lemn, pictura pe plexiglas, pictura pe tricou prin amprentare, desenul cu ajutorul cretei, desen după conturul umbrei, confecționarea unor coifuri, zmee sau amulete, brățări, trasee aplicative sau momente de dans ritmic și sportiv reprezintă doar câteva dintre atelierele la care au putut participa copiii. Acestora li s-a alăturat și atelierul de pictură pe față. Timp de trei ore, atât copiii cât și părinții au avut ocazia de a petrece momente frumoase și emoționante în cadrul proiectului ”Călător prin lumea copilăriei.”

Conferință județeană, cu dascăli

Ziua de 2 iunie a marcat continuarea proiectului în cadrul Conferinței județene ”Valorizarea excelenței cadrelor didactice și promovarea exemplelor de bune practici în învățământul preșcolar mureșean.” Dacă prima zi a fost dedicată exclusiv copiilor, activitatea din a doua zi a vizat cadrele didactice din învățământul preșcolar. Sala mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș a fost locația aleasă pentru desfășurarea acestui eveniment.

Cuvântul de deschidere le-a aparținut inspectorului școlar pentru Educație timpurie, profesor preșcolar Maria-Ramona Gros, și inspectorului școlar general, profesor drd. Sabin-Gavril Pășcan. A urmat apoi prezentarea unor materiale powerpoint, prin care s-a dorit să se îmbogățească bagajul informațional, cunoștințele din specialitate și metodele folosite în abordarea și desfășurarea activităților cu preșcolarii. Au fost prezentate, astfel, exemple din activități desfășurate în grădinițele din Reggio Emilia, exemple din educația STEAM, metoda Kett, exemple pentru amenajarea spațiului în cadrul activităților de tip outdoor, exemple de bune practici identificate în cadrul exemplelor de specialitate. În finalul conferinței au avut loc două lansări de carte: ”Ghid metodologic pentru domeniile experiențiale din învățământul preșcolar” și ”Creativitatea, premisă în dezvoltarea preșcolarilor.” Pe parcursul desfășurării conferinței, elevi din cadrul Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș au încântat publicul spectator cu momente artistice la pian.

”Mulțumim partenerilor care au făcut posibil împlinirea unui vis frumos pentru copii: Primăria Municipiului Târgu Mureș, Consiliul Local Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, Editura Trend și Editura EDU, ziarul Zi de Zi, Ardeal TV, Glasul Văilor, Parohia Sfinții Români, Parohia Târgu Mureș IX, SC Aleteo Agabaritice SRL, First Picture Studio, Adi Movilă și Irina Ropot. După două zile cu o deosebită încărcătură emoțională și culturală, prima ediție a proiectului ”Călător prin lumea copilăriei” a reprezentat un prilej de a ne readuce aproape unii de ceilalți, de a împărtăși unii din experiențele altora și, nu în ultimul rând, de a ne bucura din nou împreună de frumoasa sărbătoare a copilăriei”, a transmis profesor școlar Maria-Ramona Gros.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE