Probleme grave legate de protecţia VIP-urilor în Japonia Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Probleme grave legate de protecţia VIP-urilor în Japonia

Împuşcarea mortală a fostului premier nipon Shinzo Abe, de la mică distanţă, la un miting electoral, a ridicat întrebări privind protecţia de care beneficiază VIP-urile într-o ţară în care violenţa politică şi infracţiunile comise cu arme de foc sunt extrem de rare. Politicienii din Japonia călătoresc adesea cu un personal de securitate destul de redus în comparaţie cu colegii lor din SUA şi din alte ţări care au rate mai ridicate de crime violente.

Abe, în vârstă de 67 de ani, era în campanie electorală în oraşul Nara pentru candidaţii Partidului Liberal-Democrat (PLD, dreapta naţionalistă la putere) înainte de alegerile de duminică atunci când a fost împuşcat, Nippon TV relatând că atacatorul se afla la circa 3 metri distanţă. Poliţia a arestat ulterior un suspect de 41 de ani şi a anunţat mai târziu că atacul a fost comis cu o armă improvizată şi că bărbatul a recunoscut crima.

Șeful poliţiei locale recunoaște  că existau deficienţe ”incontestabile” în securitatea fostului premier japonez. Măsurile de securitate sunt uneori mai puţin stricte la mitingurile electorale locale din Japonia, unde crimele violente sunt rare şi unde legile privind armele de foc sunt foarte severe, dar unii estimează că securitatea era insuficientă la Nara, având în vedere notorietatea lui Abe.

„Cred că este incontestabil că existau probleme cu măsurile de securitate pentru fostul prim-ministru Abe”, le-a spus jurnaliştilor şeful poliţiei din Nara, Tomoaki Onizuka, promiţând să le identifice şi să ia măsurile care „se impun”.

„Este urgent să desfăşurăm o anchetă aprofundată pentru a clarifica ce s-a întâmplat”, a adăugat el, fără a intra în detalii asupra lacunelor specifice ale dispozitivului de securitate.

AFP

(www.agerpres.ro)

Foto: www.agerpres.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE