Descoperă satele săsești la Transilvania Bike Trails Race Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Descoperă satele săsești la Transilvania Bike Trails Race

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) se va desfășura anul acesta în perioada 11-15 august, un concurs MTB cu startul și finișul la . Scopul acestuia este promovarea satelor săsești și a rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara și promovarea locurilor, istoriei, naturii, arhitecturii și tradițiilor din zona de aceea activitățile țin un weekend prelungit.

„Concursul, care a avut prima ediție oficială în 2014 în Viscri, a fost precedat de încă 2 ediții anterioare dedicate copiilor din localitățile TBT Race. Acum concursul are startul în Saschiz, fiind o localitate cu o mai mare infrastructură așa încât să primească un număr mare de participanți”, se specifică pe pagina web a evenimentului.

Mișcare, mâncare locală, natură, viață la țară, muzică, socializare

Traseele, care au început sa fie construite în 2011, parcurg atât zone special amenajate din rețeaua de poteci cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz. De la o singură distanță concursul are acum trei distanțe. Una de 77 km în care parcurgi complet peisajul  și zonele de interes locale (inclusiv Viscri), una medie, pentru începători sau mai puțin antrenați care are lungimea traseului de 42 km și una scurta pentru copii și familii de 22 km. Pe langa traseele clasice mai sunt și altele variate pe care le puteți găsi accesând pagina web: www.tbtrace.ro .  

„Pe lângă maratonul MTB deja cunoscut și potecile superbe, TBT Race este o explorare a vieții la țară, a trecutului nostru, a naturii, a istoriei și tradițiilor sașilor, a culturii din zonă, a mâncărurilor și produselor locale. Pregătiți-vă de vacanță în săptămâna evenimentului și de odihnă activă în natură. Noi, ca de obicei, va propunem diferite activități cultural-sportive socializante. Ca să nu vă scape nici un element din zona va reamintim că TBT Race înseamna: mișcare – mâncare locală – natură – viață la țară – vacanță – tradiții – socializare – istorie medievală – arhitectură – muzică – și stat seara la foc. Fiind Sit Natura 2000, cu multe biserici fortificate și cetăți protejate Unesco, e locul perfect pentru o mini vacanță activă în august, la țară și multe locuri de vizitat le puteți găsi pe site dacă nu vă încadrați în programul standard. Puteți veni singuri, cu familia sau cu prietenii”, au mai transmis organizatorii evenimentului.

Înscrierile s-au deschis, doritorii find invitați să acceseze linkul http://tbtrace.ro/inscriere/ pentru a completa formularul și urmează să fie comunicate și alte detalii pe măsură ce timpul se apropie de săptămâna evenimentului.

Detalii despre traseu și program puteți obține accesând link-urile: www.tbtrace.ro/traseu (77km, 42km, 24km), www.tbtrace.ro/program

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE