Campanie pro-transplant la Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Campanie pro-transplant la Târgu Mureș

Asociația Transplantaților din România (ATR) va lansa, în 27 iulie, și la Târgu Mureș etapa campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe”.

Evenimentul va debuta cu o conferință de presă, la care vor participa ec. Mariana Cernat, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș (SCJU), prof. dr. Horațiu Suciu, Șef Clinică de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tg. Mureș (Institutul Inimii), dr. Ferencz Lorand, director executiv adjunct Direcția de Sănătate Publică, reprezentanți ai Casei Județene de Sănătate Mureș, medici specialiști în relație cu pacienți pre și post-transplant, pacienți beneficiari de transplant, pacienți aflați pe listele de așteptare pentru un transplant, donatori.

Vom discuta despre donarea de organe în scop terapeutic, tratamentul prin transplant, despre pacienții care au nevoie de transplant, dar și despre cei care au beneficiat de un transplant, despre situația transplantului în România în acest moment, listele de așteptare, despre performanțele și perspectivele legate de donare și transplant la SCJU și Institutul Inimii, alte subiecte de interes”, au anunțat reprezentanții asociației.

Activitățile vor continua cu o slujbă pomenire și parastas pentru Donatori Îngeri la Catedrala Mică, între 12 și 13, iar apoi, de la ora 15 până la 22, cu campania de informare a publicului privind donarea de organe în scop terapeutic în perimetrul Piața Trandafirilor – spațiul din fața Teatrului Național.

În 2021, 47 donatori în moarte cerebrală și 76 donatori vii (65 renal, 11 hepatic) au salvat viețile a altor 213 oameni. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE