Home / Comune / „Școala vacanței”, în Parohia Batoș

„Școala vacanței”, în Parohia Batoș

Distribuie

În perioada 25-29 iulie, în Parohia Ortodoxă Batoș, păstorită de părintele Vasile Stelian Anca, s-a desfășurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, proiectul educațional „Școala vacanței”, destinat elevilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Proiectul a fost organizat împreună cu Asociația „Educație pentru Batoș” reprezentată de prof. Irina Nagy, scopul fiind de a-i determina pe copiii să se implice în activitățile desfășurate, dar și să învețe lucruri folositoare.

„Primul atelier a debutat în data de 25 iulie și a avut pe agenda zilei următoarele obiective: discuții introductive în cadrul cărora elevii au răspuns la diverse întrebări despre cine sunt ei, pentru ca ulterior să desfășurăm activitatea „Învățăm să brodăm”. În cel de-al doilea atelier, copiii au învățat să vopsească, deoarece cu toții au depus eforturi pentru a revopsi și reîmprospăta prin culori vii jocurile din curtea școlii gimnaziale, iar această muncă nu a fost ușoară, deoarece au fost solicitați la maximum; rezultatul însă i-a bucurat, învățând să lucreze în echipă cu răbdare și poate cel mai important dintre aspectele pe care nu dorim să îl omitem este faptul că accentul în astfel de situații s-a deplasat de pe EU și ego-ul meu spre NOI. În cadrul celui de-al treilea atelier ne-am propus ca elevii să facă cunoștință cu dansul modern, fapt pentru care au fost invitați de la Reghin doi dansatori profesioniști, care i-au inițiat în tainele genului Bachata. Copiii au fost încântați de o astfel de experiență și cu siguranță s-au simțit bine; poate această întâlnire a trezit în câțiva dintre ei dorința de a deveni dansatori în viitor. Pe lângă această activitate, le-am propus tinerilor implicați să prezinte în cadrul acestei întâlniri colecțiile pe care le dețin”, a precizat Simona Roxana David Anca, voluntar în cadrul proiectului.

Ultimul moment al proiectului s-a consumat la Reghin, cu vizitarea Muzeului Etnografic ”Anton Badea” și Muzeului de Științe Naturale din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga”. „Ziua de joi, 28 iunie, a fost una cu totul specială, deoarece elevii au vizitat colecția de animale împăiate din cadrul Muzeului Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin, dar și Muzeul Etnografic „Anton Badea”, unde au continuat să brodeze ceea ce au început în cadrul primului atelier. În ultima zi a proiectului ne-am propus realizarea unui colț de grădină, pe care l-am numit „colțul verde”. La finalul proiectului, copiii au fost răsplătiți cu diplome, dulciuri și fructe”, a precizat Simona Roxana David Anca, citată de www.reintregirea.ro.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PROIECT. Parcare subterană cu 300 de locuri, lângă două spitale din Târgu Mureș

Distribuie Până cel târziu în luna martie 2023, autoritățile locale din Târgu Mureș vor avea …