Home / Stiri din vecinatatea Romaniei / Migranții continuă să traverseze Canalul Mânecii

Migranții continuă să traverseze Canalul Mânecii

Distribuie

Peste 13.000 de migranţi au traversat Canalul Mânecii către Regatul Unit după ce ministrul de interne britanic Priti Patel a anunţat intenţia Londrei de a-i trimite în Rwanda pe unii migranţi, indică noi date publicate de autorităţile britanice.

Potrivit Ministerului Apărării britanic, 176 de persoane au ajuns în Regatul Unit duminică, în mici ambarcaţiuni, aducând la 13.016 totalul celor ajunşi în această ţară prin traversarea Canalului Mânecii începând din 14 aprilie.

De la 1 ianuarie până în prezent, 18.284 de oameni au traversat Canalul Mânecii către teritoriul britanic.

Fotografii făcute arată un alt grup de migranţi, având veste de salvare şi purtând măşti, care sunt aduşi la Dover de către reprezentanţi ai poliţiei de frontieră britanice.

Pe 14 aprilie, ministrul de interne Priti Patel a semnat ceea ce a descris ca fiind un acord în „premieră mondială” cu Rwanda, în baza căruia naţiunea est-africană va primi migranţii consideraţi de Regatul Unit că au sosit „ilegal” şi prin urmare neeligibili conform noilor reguli de imigrare.

”Sistemul din Regatul Unit se prăbuşeşte sub o combinaţie de crize umanitare reale şi traficanţi de persoane răi care profită de pe urma exploatării sistemului pentru propriile câştiguri. Acest lucru are consecinţe devastatoare pentru nenumăraţi bărbaţi, femei şi copii sau cei dragi lor care îşi pierd viaţa în mod tragic în călătorii periculoase”, afirma Patel cu acel prilej.


DPA
(www.agerpres.ro)

Foto: www.psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ungaria prelungește plafonarea prețurilor la combustibili

Distribuie Guvernul Ungariei a decis să prelungească plafonarea preţurilor la combustibili şi alimentele de bază …