Artișii serii de vineri la Harmonia Cordis Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Artișii serii de vineri la Harmonia Cordis

Festivalul Harmonia Cordis copntinuă azi, cu cea de a patra zi, prilej pentru o nouă rundă de cursuri de măiestrie (10:00-13:45) și un nou workshopuri (19:00-22:00). Începând cu ora 19 vor susține  recitaluri Ovidiu Pintilie (România),Cristina Galietto (Italia), Péter Girán (Ungaria) și Antoine Boyer& Samuelito (Franța). Concertelevor avea loc în Cetatea Târgu Mureș. În caz de timp nefavorabil, concertele vor avea loc la Palatul Culturii.

Ovidiu Pintilie

Ovidiu-Andrei Pintilie este un chitarist clasic din România laureat la multiple concursuri naționale și internaționale de chitară. În prezent urmează ultimul an de studii de masterat la Universitatea Națională de Muzică din București, unde studiază cu dr. Cătălin Ștefănescu Pătrășcu.

Ovidiu a debutat ca chitarist solo în anul 2019 la Ateneul Român și a participat la mai multe festivaluri de chitară și cursuri de măiestrie cu profesori cunoscuți cum ar fi Jérémy Jouve, Raphaella Smits, Marcin Dylla, Florian Larousse, Gabriel Bianco. Printre numeroasele concursuri de chitară la care a participat cu succes se numără Concursul internațional de Chitară Harmonia Cordis, la care a câștigat premiul I și Concursul Internațional de Chitară Uppsala, unde a fost distins cu premiul al doilea.

Cristina Galietto

Cristina Galietto, născută la Napoli, Italia, este o chitaristă de 21 de ani care a concertat deja prin multe țări europene. A  participat la nenumărate cursuri de măiestrie cu profesori renumiți cum ar fi Aniello Desiderio. Este  laureata unor concursuri importante de chitară clasică printre care Concursul Internațional de Chitară Rago din Stuttgart, Concursul Internațional de Chitară Andrés Segovia din Monheim am Rhein și Concursul Internațional de Chitară Uppsala din Suedia.

Momentan își continuă studiile la Universität für Musik und darstellende Kunst în Graz, unde îi are ca profesori pe Paolo Pegoraro și Lukasz Kuropaczewski. Noul album al artistei intitulat Avant l’Aube a fost lansat la sfârșitul anului 2020, iar acesta este caracterizat prin atmosfera intimă și delicată care reiese din interpretarea ei. Cristina cântă pe o chitară clasică de concert realizată de lutierul italian Alessandro Marseglia.

Péter Girán

Péter Girán s-a născut în Ungaria, în 1994 și a început să cânte la chitară la vârsta de 8 ani, sub influența unchiului lui. La vârsta de 20 de ani a devenit cunoscut publicului larg participând la spectacolul Virtuozii. El a fost invitat să interpreteze în festivalurile din Balatonfüred, Szeged și Târgu Mureș. Din anul 2012 studiază instrumentul în Szeged, cu profesorul Dávid Pavlovits, iar în anul 2017 își încheie studiile la Universitatea de Arte.

În anul 2018 a participat la programul Eurostrings Young Stars, datorită căruia a concertat și a susținut cursuri de măiestrie în Serbia, Muntenegru, Austria, Bosnia, Bulgaria, Germania și Anglia. A urmat cursuri de măiestrie cu unii din cei mai importanți profesori și interpreți, printre care Marcin Dylla, Vladimir Gorbach, Martha Masters, Florian Larousse, Dale Kavanagh și Manuel Barrueco. Pe lângă muzica clasică, Péter cântă și flamenco, muziză care a influențat în mare parte compozițiile sale proprii.

Samuelito & Antoine Boyer

Antoine Boyer și chitaristul flamenco Samuelito au câștigat „4th European Guitar Award” la Dresda, Germania, în 2017, iar de atunci au înregistrat primul lor album ” Coincidence ” și efectuează turnee în întreaga lume.

În ianuarie 2019, Antoine și Samuelito s-au alăturat amândoi trupei International Guitar Night pentru un turneu de 2 luni în Statele Unite și Canada, pentru un turneu de 2 luni prin SUA și Canada. În prezent, Antoine creează formația TANGRAM împreună cu artista coreeană Yeore Kim la muzicuță și un grup de muzicieni.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE