Trump refuză să răspundă în anchetă Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

Trump refuză să răspundă în anchetă

Fostul preşedinte american Donald Trump a refuzat să răspundă întrebărilor în ancheta condusă de procuroarea Letitia Jemes asupra practicilor fiscale ale Trump Organization şi a acuzat în schimb încă o dată ”vânătoarea de vrăjitoare” politică împotriva lui, după ce a mărturisit că a ajuns să se simtă în SUA ca într-o ”republică bananieră” unde este persecutat politic.
La două zile după ce i-a fost percheziţionată reşedinţa de la Mar-a-Lago, Trump s-a prezentat la o audiere sub jurământ în dosarul legat de practicile fiscale evazioniste folosite de Trump Organization înainte ca deţinătorul acestei companii imobiliare să ajungă preşedinte al SUA.
Această anchetă, începută în 2019, pare să nu aibă nicio legătură cu percheziţia de la Mar-a-Lago, unde nu este clar ce a căutat FBI, probabil dovezi incriminatoare despre documente confidenţiale păstrate de Trump după ce şi-a încheiat mandatul de preşedinte.
În ancheta civilă asupra companiei lui Trump sunt de asemenea vizaţi copiii săi, Ivanka şi Donald Jr. Invocând însă al 5-lea amendament al Constituţiei SUA, care permite oricărui acuzat să tacă pentru a nu se auto-incrimina, fostul preşedinte republican a refuzat să răspundă întrebărilor procuroarei James, o afro-americană provenită din Partidul Democrat al actualului preşedinte Joe Biden.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE