Un nou ”caz ABA”?! Detașare ciudată la șefia ITM Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8698 Vizualizări

Un nou ”caz ABA”?! Detașare ciudată la șefia ITM Mureș

Conducerea Ministerului Muncii a detașat un nou inspector șef la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, începând cu data de 1 septembrie 2022, susțin surse extrem de bine informate ale cotidianului Zi de Zi.

Potrivit surselor demne de încredere ale ziarului Zi de Zi, începând de joi, 1 septembrie 2022, conducerea instituției va fi asigurată, ”pe o perioadă de cel mult șase luni”, prin Ordinul nr. 1771 din 31 august 2022, de Andrada Larisa Ogrean, care anterior detașării ocupa funcția de consilier juridic într-o altă instituție, respectiv în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Detașarea și transferul, posibile doar pentru o funcție de același nivel

Numirea contravine însă flagrant prevederilor din Ordonanța de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ, act emis de către Guvernul României și publicat în Monitorul Oficial al României nr. 555 din 5 iulie 2019, care la articolul 505 intitulat ”Detașarea”, la alineatul (3) prevede următoarele: ”Detașarea se poate dispune pe o funcție publică de același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public sau într-o funcție publică de nivel inferior.”

Același act normativ reglementează și modul în care se fac transferurile pe funcții publice. Cităm din articolul 56 intitulat ”Transferul”, alineatul (2): ”Transferul se poate face pe o funcție publică vacantă la același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public, sau într-o funcție publică vacantă la nivel inferior.”

Ieri consilier juridic la Primărie, de mâine șef la ITM!

Conform declarației de avere completată la data de 15 mai 2022 și publicată pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, Andrada Larisa Ogrean ocupa la data respectivă funcția de execuție de consilier juridic, clasa I, grad profesional principal la Direcția Proiecte cu finanțare internațională, funcție evident inferioară celei de inspector șef al ITM Mureș, care este încadrată în gradul II.

Cu alte cuvinte, înlocuitoarea Evei Man la conducerea ITM Mureș ar fi putut să fie detașată, potrivit legii, într-o funcție similară ca grad și clasă, nicidecum în funcția de șef al instituției.

Cine girează din umbră asemenea ”detașări”?

Cotidianul Zi de Zi a transmis miercuri, 31 august, un set de întrebări pe această temă către conducerea Ministerului Muncii.

Așteptăm, nerăbdători, răspunsul la următoarele întrebări:

1) Confirmați (sau după caz infirmați) numirea unui nou inspector șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, începând cu data de 1 septembrie 2022?
2) Care este procedura prin care s-a făcut această numire?
3) Cine este noul inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș?
4) Ce vechime are în domeniul inspecției muncii noul inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș?

Desigur, așteptăm cu mare interes și reacții din partea liderilor politici care conduc județul Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE