Noutăți despre proiectul ”Prelungire Calea Sighișoarei în direcția DN 13” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 5951 Vizualizări

Noutăți despre proiectul ”Prelungire Calea Sighișoarei în direcția DN 13”

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, cu prilejul unei ședințe care a avut loc în data de 9 august 2022, că proiectul “Prelungire Calea Sighişoarei în direcţia DN 13” inclusiv lucrări de protejare şi deviere reţele, parte integrantă din proiectul “Realizare inel ocolitor al municipiului Târgu Mureş prin interconectarea autostrăzii A 3, E 60, DN 15 şi DJ 152A – tronson 6”, propus a fi amplasat în localitatea Târgu Mureş, intravilan şi parţial extravilan, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, www.apmms.anpm.ro, investiția aparține Primăriei Municipiului Târgu Mureș și propune realizarea șoselei de legătură dintre Calea Sighișoarei și Bulevardul 1 Decembrie 1918.

”Sectorul de drum al ocolitoarei cuprins între poziţiile kilometrice km 0+000 – 1+590 are elemente geometrice și caracteristici specifice zonei depresionare străbătute și ocolește terenurile împădurite, până la tronsonul de ieșire din oraș a Bulevardului 1 Decembrie 1918. Pe această zonă de 1.590 de metri se va realiza racordarea de la tronsonul 4 al Ocolitoarei Calea Sighișoarei cu Sensul giratoriu ce se va realiza pe DN 13. Se va amenaja racordul la Calea Sighișoarei spre Bulevardul 1 Decembrie 1918 la kilometrul 0 + 240 prin amenjarea unui sens giratoriu. Proiectarea traseului s-a facut conform normativelor în vigoare privind circulaţia cu 50 kilometri/ oră proiectată. Limitarea este dată de rețelele de utilități și sondele de gaz existente pe traseul lucrării, respectiv de necesitatea de asigurare a pantei longitudinale de sub 6% a traseului”, se menționează în document.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE