Noi reprezentanți în Consiliile de Administrație ale școlilor ludușene Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

Noi reprezentanți în Consiliile de Administrație ale școlilor ludușene

Începerea anului școlar 2022-2023 impune unităților de învățământ preuniversitar de stat să își actualizeze componența  Consiliilor de administrație. În cadrul acestora se încadrează și reprezentanții Consiliului local din localitate, consilieri desemnați de Legislativul local. Conform legii, unitățile de învățământ sunt obligate să respecte articolul 4, articolul 5 și articolul 7 din Ordinul 5154/2021, pentru aprobarea Metodologiei – cadru de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar, precum și art. 96 din Legea nr. 1/2011 a educației naționale. La rândul său, Consiliul Local respectă prevederile articolului 129, articolului 139 și articolului 196 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ.

În ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 30 august 2022 au fost desemnați să facă parte din consiliile de administrație următorii consilieri locali: Cornel Herepean, Ioan Șopterean și Gelu Puia la Liceul Tehnologic nr. 1; Tiberiu Orban și Claudiu Ciucă la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”; Alina Șofron la Grădinița „Căsuța Fermecată”; Enyedi Mihai și Szekely Zoltan la Școala Gimnazială nr. 1.

În aceeași ședință a Consiliului Local, alesul local Emil Alecu Stan a fost desemnat ca reprezentant al Legislativului local în Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității din cadrul Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE