Dumitrița Gliga, discurs împotriva dezarmării internaționale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Dumitrița Gliga, discurs împotriva dezarmării internaționale

Deputatul PSD de Mureș Dumitriţa Gliga a participat marți, 6 septembrie, la sesiunea specială pentru dezarmare organizată online de SCRAP Weapons şi Uniunea Interparlamentară.

În data de 6 septembrie 2022, Uniunea Interparlamentară alături de SCRAP Weapons (Conceptul strategic pentru eliminarea armelor şi a proliferării) a organizat, în format hibrid, o sesiune specială privind dezarmarea.

”La acest eveniment doamna deputat Dumitriţa Gliga, membră a delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, a luat cuvântul în calitate de reprezentant al Adunării. În discursul său, doamna deputat Gliga a amintit faptul că APM urmăreşte cu interes şi îngrijorare discuţiile internaţionale privind dezarmarea şi proliferarea nucleară, menţionând faptul că proliferarea nucleară şi controlul armelor este un element esenţial pentru stabilitatea şi pacea în regiunea euro-mediteraneană. Totodată, domnia sa a reiterat faptul că agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei a subminat grav eforturile comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte dezarmarea şi controlul armelor nucleare. Astfel, decizia recentă a Rusiei de a bloca cea de-a zecea conferinţă de revizuire a Tratatului de neproliferare a armelor nucleare sau opoziţia sa faţă de demilitarizarea centralei nucleare Zaporizhzhia din teritoriul ocupat al Ucrainei pun în mod clar şi unilateral în pericol securitatea continentului european şi a întregii lumi”, se menționează într-un comunicat de presă făcut public pe pagina web a Camerei Deputaților.

În încheierea intervenţiei sale, deputatul Dumitrița Gliga a precizat ”că diplomaţia parlamentară este esenţială pentru a progresa în ceea ce priveşte dezarmarea, neproliferarea şi controlul armelor”, respectiv că ”APM va continua să sprijine activitatea comunităţii internaţionale, deoarece cooperarea este imperativă pentru a promova o lume sigură pentru noi şi pentru generaţiile viitoare.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE