Scrisoare deschisă: Gospodăriile care se încălzesc cu energie electrică, omise de la compensare Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Scrisoare deschisă: Gospodăriile care se încălzesc cu energie electrică, omise de la compensare

Scrisoare deschisă cu privire la omiterea de la compensare a gospodăriilor care se încălzesc cu energie electrică

”Stimați parlamentari de Mureș,

Stimați jurnaliști mureșeni,

Vă adresez această scrisoare deschisă referitoare la omiterea de la schema de ajutor a populației pentru consumul de energie a unei categorii de gospodării și anume a celor care se încălzesc cu energie electrică.

Pentru că în cursul săptămânii viitoare se vor aduce modificări ordonanței de urgență privind schema de plafonare și de protecție a populației doresc să vă aduc la cunoștință o situație care afectează mulți consumatori casnici și pe care actuala formă a ordonanței nu a avut-o în vedere.

Sunt multe gospodării, care au centrală termică pe bază de electricitate, infrapaneluri, pompe de căldură sau alte instalații care folosesc pentru încălzire energia electrică. Aceste gospodării au în perioada de iarnă un consum de minimum 750-800 KW/lună, în lunile foarte reci, chiar de 1.500 KW sau mai mult, astfel nu intră în nici o schemă de compensare. Pentru aceste gospodării, cheltuielile de încălzire – în funcție de prețurile furnizorului și a pieței – pot urca la valori de 1.500 – 3.000 lei sau chiar mai mult. Aceste gospodării sunt practic condamnate la sărăcie datorită acestor costuri. Având în vedere faptul că gospodăriile care folosesc gazul metan pentru încălzire sunt sprijinite de Statul Român, vă solicit, pe această cale să luați în considerare, odată cu discutarea modificării prevederilor ordonanței de urgență și o schemă de sprijin a celor aflați în situația mea și anume a celor care își asigură încălzirea gospodăriilor cu electricitate. Am convingerea că prin intermediul dumneavoastră această situație care a fost neglijată până acum își va găsi o rezolvare.

Vă mulțumesc!”

Cu stimă,

Ing. Magyari István Barna

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE