INTERVIU cu Tudor Munteanu, președinte al Clubului Interact Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 549 Vizualizări

INTERVIU cu Tudor Munteanu, președinte al Clubului Interact Târgu Mureș

Președintele Clubului Interact Târgu Mureș, Tudor Munteanu, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi, în care a expus informații cu privire la obiectivele organizației, proiectele viitoare și echipa alături de care va conduce organizația.

,,Mă numesc Tudor Munteanu și am 17 ani. În toamnă voi începe clasa a XI-a la Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian”, profil matematică-informatică bilingv engleză. Îmi place mult sportul, cititul și să cânt la chitară”, a precizat Tudor Munteanu.

Reporter: În calitate de președinte al Interact Târgu Mureș, te rog să ne prezinți organizația. Care sunt obiectivele principale?

Tudor Munteanu: Interact este o organizație non-guvernamentală, non-profit care se ocupă cu activități caritabile și de dezvoltare a comunității, evenimente sociale și culturale, de dezvoltare personală, dedicate, în special, tinerilor. Este un club de voluntariat prin care adolescenții cu vârste între 14 și 18 ani pot colabora, lucra și evolua împreună spre a servi și a face bine mai presus de sine. Interact este un program al Rotary International, fiecare club Interact fiind afiliat unui club Rotary.

Rep.: Care este principala provocare, în calitate de președinte?

T.M.: Consider că principala provocare în calitate de președinte este de a coordona și organiza membrii clubului spre realizarea unui eveniment. Ca președinte ai un statut de leader și trebuie să fi capabil de a face planuri, de a împărți sarcini și de a te asigura și verifica că totul merge cum trebuie. Totuși un președinte mereu va fi lângă membrii pentru a-i ajuta și sfătui în orice fel.

Rep.: Există anumite proiecte viitoare? Te rog să prezinți aceste proiecte.

T.M.: În timpul verii activitatea clubului nu este atât de intensă ca și în timpul scolii, lăsându-le membrilor răgazul specific vacanței de vară. Totuși, în această perdioadă ne ocupăm cu evenimente caritabile, de divertisment pentru tineri ce au ca scop strângerea de fonduri, iar mai apoi donarea acestor fonduri spre diferite cauze nobile. Începerea școlii înseamnă și startul ședințelor săptămânale, determinând funcționarea clubului la capacitate maximă. Atunci se va diversifica semnificativ paleta de evenimente, iar impactul asupra comunității va fi unul cât se poate de însemnat. În momentul de față atenția noastră este îndreptată spre pregătirea și organizarea recrutărilor de noi membri, ce vor avea loc la toamnă. Pentru cei interesați, mai multe informații vor apărea pe pagina noastră de Instagram @interactmures.

Rep.: Până în prezent, te-ai confruntat cu anumite impedimente?

T.M.: Da, impedimente apar mereu, la organizarea oricărui eveniment. Oricât de bine a-i planifica o acțiune, niciodată nu o să meargă totul după plan. Întotdeauna vor apărea probleme, mari sau mici, pe care nu le-ai prevenit sau lucrurile vor merge altfel, decât te așteptai. Din această cauză e nevoie să fi pregătit, să intervi, să te abați de la plan și să vii cu idei noi și soluții care să rezolve aceste dificultăți.

Rep.: Te rog să prezinți echipa alături de care vei conduce organizația în următorul an.

T.M.: Din fericire nu sunt singurul care răspunde de clubul Interact Târgu Mureș și care conduce organizația, având alături alti patru tineri ambițiosi și energici, cu care mă sfătuiesc în tot ceea ce fac și care au aceeași dorință arzătoare, de a face un bine societății. Aceștia sunt Andrei Munteanu – vicepreședinte al clubului, Antonia Rădeanu – secretar Interact Târgu Mureș, Teodora Săvâșcă – agent PR și Paul Șipoș – trezorier. Astfel, noi reprezentăm echipa care coordonează activitatea organizației Interact Târgu Mureș, totul cu ajutorul a peste 50 de membri activi ai clubului.

Rep.: Ce așteptări ai din partea membrilor echipei?

T.M.: Așteptările mele de la membri echipei se rezumă la o bună conduită, respect reciproc, punctualitate și seriozitate. Nu vreau să le impun standarde sau obligații, pentru că nu vreau să le cer mai mult decât vor ei să ofere clubului. Interactul este despre a-i pune pe ceilalți pe primul loc, de a servi pentru altii, ceva ce nu poți face, decât prin dorință proprie și determinare, alimentată de propriile aspirații. Astfel, nu am multe așteptări de la membri, dar mi-aș dori ca ei să îmbrățișeze această mentalitate, satisfacția de a ajuta pe cineva, pe care, ulterior, să o transmitem societății.

Rep.: Te rog să transmiți un mesaj tinerilor care visează să devină lideri într-un anumit domeniu, la rândul lor.

T.M.: În opinia mea, la baza oricărui leader stă o persoană curajoasă. Astfel, vă sfătuiesc să aveți curaj, în mai multe feluri: curajul de a ieși din zona voastră de confort, să învățați lucruri noi și lucruri la care nu sunteți neapărat pricepuți, pentru că așa puteți evolua; curajul de a vă spune părerea, indiferent de circumstanțe, pentru că așa vă puteți face observați sau luați în considerare; curajul de a vă asuma anumite îndatoriri sau decizii, pentru că așa câștigați încredere și apreciere; și mai ales, curajul de a greși. Mereu există momente în care greșești, iar posibiltea eșecului nu ar trebui să descurajeze îndeplinirea unui scop. Greșeala ar trebui sa fie bine primită, pentru că, odată cu ea, se învață o lecție și, astfel, ai de câștigat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE