Testare diabet, rezultate îngrijorătoare Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 187 Vizualizări

Testare diabet, rezultate îngrijorătoare

Senatul României a găzduit zilele acestea o masă rotundă unde s-au anunțat rezultatele  caravanei „Sănătatea vine la tine” focusată pe diabet și bolile cardiovasculare. Proiectul este realizat de Alianța Pacienților Cronici din România și Pacientul 2.0, în parteneriat cu Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici-Mureş (ASCOTID) și alte asociații de pacienți din țară. Discuțiile au scos la iveală rezultate îngrijorătoare, motiv pentru care se impun o serie de măsuri adoptate de instituțiile abilitate.

“Mulțumesc voluntarilor deosebit de implicați, organizatorilor, sponsorilor și Primăriei Beica de Jos pentru deosebita colaborare. În cadrul acestei întălniri s-au abordat problemele întâmpinate de pacienți  pentru a beneficia de investigații și analize precum și  persoanele cu diabet zaharat de tip 1 în obținerea senzorilor de glicemie și a consumabilelor pentru pompele de insulină, ce se doresc a fi distribuite în circuit deschis”, a declarat Rodica Molnar, președinte ASCOTID Mureș.

Caravana „Sănătatea vine la tine” a ajuns în ajunge în acest an, în perioada 21 mai – 3 iulie, în localități din 7 județe: Caraș Severin, Iași, Mureș, Tulcea, Ialomița, Dolj, Dâmbovița și Călărași, unde au fost testate 1.229 de persoane din mediul rural. S-a constatat că peste 70% dintre persoanele testate în cadrul caravanei erau obeze sau supraponderale, iar 77% dinte cei testaţi aveau valori crescute ale colesterolului, principalul factor de risc pentru afecţiunile cardiovasculare.

De asemenea, 69% aveau glicemii de prediabet şi diabet (valori peste normalul de 100). Totodată, 55 persoane au aflat în această caravană că sunt bolnave de diabet.

Autorități, reprezentanții asociațiilor de pacienți, medici,reprezentanți pharma trebuie să continue dialogul pentru a găsi soluții în beneficiul pacienților.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE